Birža apturēs tirdzniecību ar «Latvijas kuģniecības» akcijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Birža «Nasdaq Riga» šodien pēc tirdzniecības sesijas beigām apturēs tirdzniecību ar kuģošanas kompānijas «Latvijas kuģniecība» akcijām, teikts biržas paziņojumā.

Tirdzniecības apturēšana saistīta ar «Latvijas kuģniecības» akciju galīgo atpirkšanu.

«Latvijas kuģniecības» akcionārs «Vitol Netherlands B.V.» («Vitol») ir izteicis kompānijas akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu. Par ieraksta datumu noteikts 9.februāris, bet par maksājuma datumu noteikta nākamā darba diena pēc ieraksta datuma.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam ieraksta datumā akcijas tiks bloķētas akcionāru kontos un akcionāri zaudēs tiesības rīkoties ar tām.

Tāpat ziņots, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir atļāvusi «Vitol» izteikt «Latvijas kuģniecības» akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena galīgajā piedāvājumā noteikta 0,71 eiro.

«Vitol» īpašumā ir 97,06% no «Latvijas kuģniecības» balsstiesīgajām akcijām.

2017.gada deviņos mēnešos «Latvijas kuģniecības» koncerns strādāja ar 62,467 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, taču koncerns guva peļņu 11,944 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

«Latvijas kuģniecība» veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. Šobrīd «Latvijas kuģniecības» akcijas kotē biržas «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā, taču 2017.gada decembrī kompānijas akcionāri atbalstīja akciju izslēgšanu no regulētā tirgus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu