Spēcīgā zemestrīcē Taivānā dzīvību zaudējuši četri cilvēki

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taivānas austrumu piekrasti otrdien satricinājusi 6,4 magnitūdas stipra zemestrīce, laupot dzīvību četriem cilvēkiem, bet vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, ziņo valdība.

Vislielākos postījumus zemestrīce nodarījusi Hualiaņā, kur sagruvušas vai bīstami sašķiebušās vismaz četras ēkas, tostarp viesnīca, un gājuši bojā četri cilvēki.

225 cilvēki zemestrīcē ievainoti, tostarp aptuveni 20 guvuši smagas traumas, un nav ziņu par 145 cilvēkiem, kas, iespējams, atradās sagrautajās ēkās.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) ziņoja, ka 6,4 magnitūdu stiprā zemestrīce satricināja Taivānu otrdien īsi pirms pusnakts, un tās epicentrs atradās aptuveni 21 kilometru uz ziemeļaustrumiem no Hualiaņas aptuveni 10,6 kilometru dziļumā.

Zemestrīce bija jūtama visā Taivānā, tostarp galvaspilsētā Taibei.

Taivānā pēdējo dienu laikā notikušas vairākas zemestrīces, bet ne tik stipras.

Apgabala pilsētā Hualiaņā 6,4 magnitūdu stiprās zemestrīces rezultātā sagruva viesnīca «Marshal» un bīstami sasvērusies viesnīca «Beautiful Life», kā arī vairākas citas ēkas, kuru pirmie stāvi ir iegruvuši.

Zemestrīce arī apgrūtināja satiksmi un automašīnas nevarēja šķērsot Hualiaņas tiltu, taču dzelzceļa sliedes un ceļš uz Hualiaņas lidostu nav bojāti.

Tūkstošiem mājsaimniecību traucēta ūdens un elektroapgāde, ziņoja nacionālais ugunsdzēsības dienests.

Taivānas prezidente Cai Inveņa sola, ka tiks darīts viss iespējamais, lai atrastu un izglābtu izdzīvojušos.

Taivānas oficiālā ziņu aģentūra vēsta, ka visi, izņemot divus, no 145 cilvēkiem, par kuru atrašanās vietu nav ziņu, iespējams, atradās kādā 12 stāvu ēkā, kas ir bīstami sasvērusies. Tā kā ēka turpina svērties, glābēji tajā nevar ieiet, atklāja viens no valdības avāriju centra darbiniekiem, piebilstot, ka pašreiz tiek novērtēts, vai atbalstīt ēku ar tērauda stiprinājumiem.

Pazudušo cilvēku skaits aplēsts, balstoties uz reģistrēto ēkas iedzīvotāju skaitu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu