«Rīgas meži» līdz 2022.gadam plāno palielināt pārstrādātās produkcijas apmērus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas meži» līdz 2022.gadam plāno palielināt pārstrādātās produkcijas apmērus, žurnālistiem otrdien sacīja SIA «Rīgas meži» valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Patlaban uzņēmums apsaimnieko 62 000 hektāru mežu platību, kā arī galvaspilsētai piederošos dārzus un parkus un kopš 2009. gada - kultūras un atpūtas parku «Mežaparks». Turpmākie attīstības plāni un uzdevumi līdz 2025.gadam paredz iegūt stabilitāti, lai pēcāk domātu par kvalitāti un ilgtspēju.

Pēc viņa teiktā, viens no turpmākajiem uzņēmuma mērķiem ir iegūtās meža produkcijas tālāka pārstrāde, tostarp šogad kompānija kokzāģētavas «Norupe» teritorijā plāno sākt būvēt papildu ražotni, lai varētu labāk sašķirot gatavo produkciju. Līdz 2020.gadam plānots iegādāties arī jaunu, modernu ražošanas iekārtu.

Patlaban «Rīgas meži» pārstrādā aptuveni 25% no koksnes, ko uzņēmums iegūst savos mežos, bet uzņēmuma biznesa plāns paredz līdz 2022.gadam palielināt pārstrādātās produkcijas daudzumu līdz apmēram 40% no kopējā «Rīgas mežu» nocirstā koksnes apmēra. Savukārt pārējo iegūto koksni «Rīgas meži» realizē apaļkoku tirgū, pastāstīja Tauriņš. «Mēs jebkuru baļķi, jebkuru zāģmateriālu pārdodam interneta izsolēs, kur jebkurš var piedalīties,» piebilda «Rīgas mežu» valdes priekšsēdētājs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka uzņēmums nākotnē plāno sākt pārstrādāt skaidas un šķeldu, lai ražotu granulas. Starp nākotnes mērķiem ietilpst arī pārdot pašu saražoto siltumu, jo tādējādi būs iespējams efektīvāk izmantot uzņēmuma rīcībā esošo resursu. «Piemēram, Rīgas pilsētā mēs esam gatavi pat piedalīties iepirkumu konkursos par kāda bērnudārza vai skolas, kurai ir pašai sava apkures sistēma, apsildīšanu,» teica Tauriņš.

Aģentūrai LETA Tauriņš teica, ka uzņēmumam šobrīd ir gatavs biznesa attīstības plāns, kā sasniegt ļoti labus finanšu rādītājus 2025.gadā. «Mēs esam pārliecināti, ka darām pareizi - nevis intensificējam zāģēšanas darbus, vairāk pārdodam baļķus un «ļaujam pirkt uz celma», bet mums ir jāmēģina iegūt sausais ēvelētais dēlis, kuru pārdodot iegūstam daudz lielāku pievienoto vērtību. Tas ļoti labi ierakstās mūsu modelī, un tā ir mūsu stratēģija,» teica Tauriņš.

«Rīgas meži» 2016.gadā strādāja ar 14,95 miljonu eiro apgrozījumu un 227 704 eiro peļņu. «Rīgas meži» reģistrēti 2008.gadā, un kompānijas pamatkapitāls - 115 156 021 eiro. Savukārt kompānijas aizvadītajā gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

«Rīgas meži» gadā atjauno 350-400 hektārus meža. Visas izstrādātās platības tiek atjaunotas ar uzņēmuma kokaudzētavā «Norupe» izaudzētajiem stādiem. Ik gadus «Rīgas mežu» kokaudzētava «Norupe» izaudzē apmēram divus miljonus stādu, no kuriem lielākā daļa tiek patērēta Rīgai piederošo meža platību atjaunošanai, bet atlikušie tiek realizēti tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu