Daugavpilī pieaug saslimstība ar gripu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Aizvadītajā nedēļā saslimstība ar gripu Daugavpilī sasniedza 179,2 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, kas ir pusotru reizi vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Kā pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Latgales reģiona nodaļas vecākā epidemioloģe Nonna Vološčuka, no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem 13 cilvēkus nācies stacionēt.

Visaugstākā saslimstība ir starp bērniem vecumā līdz četriem gadiem.

Saslimstības ar gripu dēļ aizvadītajā nedēļā pazeminājusies izglītības iestāžu apmeklētība - skolas apmeklējuši 83,8%, bet pirmsskolas izglītības iestādes - 66,2% apmācāmo.

Jau vēstīts, ka gripas epidēmijas dēļ Daugavpilī izsludināta karantīna izglītības, ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs.

Karantīnas laikā izglītības, ārstniecības un sociālās aprūpes iestādēs ir ierobežota sabiedrisko pasākumu rīkošana. To vadītājiem pēc SPKC ieteikumu jāorganizē gripas profilakses pasākumi. Izglītības iestāžu vadītājiem jāziņo SPKC Latgales reģionālās nodaļas Daugavpilī epidemiologiem arī par gadījumiem, kad augstās saslimstības ar gripu dēļ tiek apturēts mācību process klasēs vai grupās un gadījumiem, kad klasēs vai grupās slimo vairāk par 20% izglītojamo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu