Organizētāji publisko rallija Sarma 2018 dalībnieku sarakstu un ātrumposmu kartes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dace Janova, www.4rati.lv

Gulbenes novadu jau šajā nedēļas nogalē, 10. februārī pārpildīs autosporta gaisotne, jo ziemīgākākajā Latvijas reģionā notiks Baltijā vecākais ziemas rallijs Sarma. Tajā uz starta stāsies septiņdesmit septiņas rallija un rallijsprinta ekipāžas ar sportistiem no desmit valstīm. Pēc dalībnieku saraksta publicēšanas ir kļuvis skaidrs, ka ar 1. numuru trasē dosies Nikolaja Grjazina un Jaroslava Fjodorova ekipāža ar Škoda Fabia R5, kura šoziem jau ir demonstrējusi lielisku sniegumu Norvēģijas ziemas rallijos.

Pirms rallija ieskaites ekipāžām trasē dosies vēsturiskā rallija ekipāžas. Kā ierasts H1 numurs ir piešķirts Ivaram un Andrim Velmēm, kuri startē ar klasisko Audi Quattro A2. Viņiem sekos Māris un Aldis Egle ar Audi 80 un citi.

Savukārt rallija ieskaitē dalībnieku sastāvs ir ļoti daudzsološs. Kā jau minēts ar 1. numuru startēs Nikolajs Grjazins, viņam sekos čempionāta pirmā posma uzvarētāji Valerijs Gorbans un Sergejs Larens ar BMW-Mini John Cooper Works WRC automobili un 2. numuru, kā arī Jānis Berķis un Edgars Čeporjus ar Ford Fiesta R5. Ar 4. numuru trasē dosies Egons Kaurs un Annika Arnek ar Ford Fiesta Proto, bet ar 5. numuru – Rainers Auss un Simo Koskinens ar Latvijā vēl neredzēto Volkswagen Polo Proto. Ar 6. numuru rallijā Sarma 2018 startēs aktuālie Krievijas rallija čempioni Staņislavs Travņikovs un Aleksejs Bašmakovs ar N4 klases Mitsubishi Lancer Evo IX. Jāpiebilst, ka šī ekipāža Latvijā atgriežas pēc gada pārtraukuma. Par atgriešanos Latvijas rallijā ir parūpējies Māris Neikšāns, kurš pagājušajā sezonā startēja tikai Kanādas čempionāta posmos. Viņš rallijā Sarma 2018 startēs ar 14. numuru.

Runājot par viena tilta piedziņas automašīnu ieskaites līderiem, jāatzīmē, ka pirmā čempionāta posma ātrākā ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis ar Peugeot 208 R2 startēs ar 20. numuru, Olivers Solbergs un Veronika Engana ar 21. numuru.

Ņemot vērā, ka daudzi rallijsprinta ieskaites dalībnieki piedalās arī citās ieskaitēs, precīzu šīs grupas starta numuru grupu ir grūti iezīmēt, bet īstenie Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībnieki ir saņēmuši starta numurus no 71. līdz 79. Arī šo dalībnieku vidū iespējams atrast pārsteigumus – rallijā Sarma 2018 nolēmis startēt Jānis Dūcis, kurš līdz 2013. gadam bija viens no rallija čempionāta regulārajiem dalībniekiem.

Vienlaikus ar starta numuru publicēšanu, rallijs Sarma 2018 ir atklājis arī ātrumposmu kartes un ātrumposmu aprakstus. Rallijam šogad sagatavoti pieci ātrumposmi, no kuriem četri sportistiem būs jāveic divreiz. Īpaši jāatzīmē Sendija ātrumposms, kurš rallijā nav izmantots vairāk kā desmit gadus, kā arī Sinoles ātrumposms, kas ir interesanta klasiska ātrumposma un jaunu meža ceļu kombinācija. Ar ātrumposmiem iespējams iepazīties čempionāta mājas lapas autorally.lv skatītāju sadaļā.

Rallijs Sarma 2018 sāksies ar atklāšanas ceremoniju 9. februāra vakarā Gulbenē, bet sacensības Gulbenes novada ceļos norisināsies 10. februārī. Uzvarētāji tiks noskaidroti deviņos ātrumposmos, kuru kopēja distance sasniegs 109,94 km, bet kopējā rallija distance nedaudz pārsniegs 390 km.

Plašāku informāciju par naktsmītnēm meklējiet Gulbenes novada tūrisma informācijas vietnē www.visitgulbene.lv Rallija Sarma jaunumiem iespējams sekot līdzi Facebook un Twitter, savukārt rallija gids un cita oficiālā informācija ir atrodama www.autorally.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu