Ženēvā KIA demonstrēs jauno Ceed, kam jauns arī nosaukums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kia

Vārdu došana automobiļiem ir visai sarežģīts process, kurā ir viegli sapīties meistarībā. Tā, piemēram, KIA savu kompaktklases modeli pirms 12 gadiem nodēvēja par cee'd, tā trīs durvju versiju par Pro cee'd, bet universāli par cee'd SW. Tomēr jau līdz ar Ženēvas auto izstādi modelis ar sarežģīto nosaukumu iegūs ne tikai jaunu ārējo dizainu, salonu un tehnoloģijas, bet arī vienkāršāku nosaukumu - Ceed.

2018.gada Ženēvas auto šovā, kas norisināsies jau 88. reizi, KIA prezentēs ne tikai piecu durvju Ceed hečbeku, bet arī jaunu Ceed saimes locekli.

Trešās paaudzes

KIA Ceed, lai gan pieder Dienvidkorejas zīmolam, faktiski ir Eiropas izstrādājums,

proti, tas dizainēts, izstrādāts, attīstīts un arī ražots tiks Eiropā.

Pagaidām KIA izplatījuši tikai vienu Ceed dizaina skici, un no tās grūti spriest, kāds būs vēlāk uz ielas redzamais auto, taču pati kompānija norāda, ka trešās paaudzes Ceed iegūs inovatīvas tehnoloģijas, jaunus dzinējus, nobriedušu un atlētisku dizainu, kā arī vēl labākas gaitas īpašības.

KIA Eiropas dizaina centrā Frankfurtē tapušais auto ir radīts tikai Eiropas tirgum.

Tā dizaineri iedvesmu guvuši no dinamiskā fastback tipa modeļa Stinger, bet gaitas un vadāmības īpašības ir nosvērtas par labu dinamikai.

Starp citu, modeļa Ceed nosaukumam ir atšifrējums - tas ir automobilis Eiropas kopienai ar Eiropas dizainu (Community of Europe, with European Design).

Pārdošanā trešās paaudzes KIA nonāks jau 2018.gada otrajā ceturksnī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu