Anna Rozīte pēc ceļojuma uz Ņujorku devusies uz Abū Dabī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pasākumu vadītāja Anna Rozīte aizvadītā gada noslēgumu un šā gada sākumu pavadīja Ņujorkā. Neilgi pēc atgriešanās Latvijā viņa jau devusies vēl vienā ceļojumā – uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE).

«AAE noteikti pārsteidza ar vērienu (lielākais paklājs, lielākā lustra, augstākā celtne, garākā piekraste pasaulē utt.) un ar skatiem kā no futūristiskām filmām - lai cik esmu tāla no arhitektūras, šie debesskrāpji mani neatstāja vienaldzīgu. Tajā pašā laikā cilvēki ikdienā ģērbjas savos tautastērpos, ievēro un ciena savas tradīcijas, kas ir acīm redzami uz katra soļa un rada sajūtu, ka esi nokļuvis kādā arābu pasakā vai ciemojies pie Aladina. Tūrismā un apkalpojošā sfērā strādājošie cilvēki ir reti laipni un inteliģenti, bet nu tā, protams, ir daļa no viņu darba, tāpēc mani ļoti interesē, kā dzīvo pārējie cilvēki. Cik sanācis apjautāties, tad ar dzīvi viņi ir apmierināti, par to droši vien liecina arī tas, ka AAE ir 9,5 milj. iedzīvotāju, no kuriem tikai nedaudz pāri 1 miljonam ir pilsoņi, pārējie ir iebraucēji no daudzām un dažādām valstīm!» savus piedzīvojumus komentē vietējā slavenība.

Abū Dabī Anna jau paspējusi tikties ar kamieli, Abū Dabī Luvras muzejā apskatīt slaveno Vistlera māti, kā arī apmeklēt krāšņu mošeju.

Red dress is always a good idea ??

A post shared by Anna Rozite (@rozite) on

Kaut kur starp 1000 un 1 nakts pasakām ???

A post shared by Anna Rozite (@rozite) on

Jāsaka, ka mani pārsteidz visas valstis, kur dodos, katra ar kaut ko savu ?. AAE noteikti pārseidza ar vērienu (lielākais paklājs, lielākā lustra, augstākā celtne, garākā piekraste pasaulē utt.) ar skatiem kā no futuristiskām filmām ? (lai cik esmu tāla no arhitektūras, šie debesskrāpji mani neatstāja vienaldzīgu), bet tajā pat laikā cilvēki ikdienā ģērbjas savos tautas tērpos, ievēro un ciena savas tradīcijas, kas ir acīmredzami uz katra soļa un rada sajūtu, ka esi nokļuvis kādā arābu pasakā vai ciemojies pie Aladina ????‍♂️.Tūrismā un apkalpojošā sfērā strādājošie cilvēki ir reti laipni un inteliģenti, bet nu tā, protams, ir daļa no viņu darba, tāpēc mani ļoti interesē, kā dzīvo pārējie cilvēki? ? Cik sanācis apjautāties, tad ar dzīvi viņi ir apmierināti, par šo droši vien liecina arī tas, ka AAE ir 9,5 milj. iedzīvotāji, no kuriem tikai nedauz pāri 1 miljonam ir pilsoņi, pārējie ir iebraucēji no daudz un dažādām valstīm! Un vai nav apbrīnojami, ka līdz pat 20. gadsimta otrajai pusei gandrīz visu AAE teritoriju klāja tuksnesis ⏳. Arābijas pussalu šķērsoja tirdzniecības ceļi, kas savienoja Vidusjūru ar Āziju, pa kuriem tirgotāji ar kamieļiem veda vīrakus un garšvielas ?. Pateicoties 1958. gadā atklātajiem naftas krājumiem, Emirāti kļuvuši par vienu no Pasaules bagātākajām valstīm. Tajās vietās, kur pavisam nesen bija tikai smiltis, tagad slejas milzīgi debesskrāpji, bet kamieļu takas pārvērtušās par automaģistrālēm. Pastāvēs, kas pārvērtīsies?! ??

A post shared by Anna Rozite (@rozite) on

«Man katrs ceļojums ir nedaudz kā jaunais gads! Tas palīdz prioritāšu sakārtošanā, iedod papildu iedvesmu, jaunu skatījumu uz lietām, dod iespēju iepazīt ne tikai citu valsti, cilvēkus, kultūru, bet arī sevi caur šo visu pieredzi! No pēdējā ceļojuma gribētos paņemt līdzi amerikāņu atvērtību un atbalstošo, iedrošinošo komunikāciju!» ceļojuma laikā Ņujorkā savu piedzīvojumu pilno dzīvi sociālajos tīklos komentēja Rozīte.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu