Vecvagars izlases kandidātu sarakstā iekļauj arī Eirolīgas spēlētājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars nosaucis 24 basketbolistus, kuri reģistrēti 2019.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlēm pret Ukrainu un Turciju, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vecvagars starp 24 kandidātiem iekļāvis arī piecus ULEB Eirolīgas klubu basketbolistus - Jāni Timma un Rinaldu Mālmani (Vitorijas «Baskonia»), Jāni Strēlnieku (Pirejas «Olympiakos»), Dairi Bertānu (Milānas «AX Armani Exchange Olimpia») un Rodionu Kurucu (Barselonas «Lassa»). Mālmanim šis ir pirmais izsaukums uz valstsvienību.

«Ledus FIBA un Eirolīgas attiecībās nav sakustējies, vismaz pagaidām jācer uz individuāliem risinājumiem. Komunikācija notiek, vēlme spēlēt valstsvienībā ir pat pieaugusi, bet 22.februārī visiem ir spēles Eirolīgā. Tātad pat labvēlīgā situācijā vīri Rīgā varēs ierasties tikai dažas stundas pirms pirmās spēles. Jābūt gataviem dažādiem pavērsieniem,» LBS citē Vecvagara teikto.

Salīdzinot ar novembra spēlēm, 24 kandidātu sarakstā Klāva Čavara vietā pieteikts Mālmanis.

«Arī šoreiz uz treniņiem un spēlēm aicināsim 12-13 spēlētājus, kuru sarakstu precizēsim ap 15.februāri. Vēl jānospēlē vairāki mači klubos, vēl var mainīties veselības stāvoklis.

Pēdējā laikā savainojumi traucē Aigaram Šķēlem un Ojāram Siliņam, bet Žanis Peiners Lietuvā izlaida spēli vīrusa dēļ. Ceru, ka rehabilitācijas process būs veiksmīgs,» stāsta Vecvagars.

Viņaprāt, reālas iespējas uzlabot spēli saistāmas ar jau iesaistītajiem un pārbaudītājiem spēkiem.

«Jā, Latvijas Basketbola līgas turnīrā laba statistika ir Viktoram Iļjinam un «Jūrmalas» spēli prasmīgi diriģē Edgars Jeromanovs, bet, visu cieņu mūsu līgai, tomēr spēlēs ar Ukrainu un Turciju būs lielāks ātrums un spēles intensitāte. Gan centra spēlētāju pozīcijā, gan spēles veidotāju posteņos ir basketbolisti, kuri ikdienā spēlē augstākā līmenī,» skaidro Vecvagars.

Latvijas valstsvienības pirmais treniņš paredzēts 19.februāra vakarā.

«Ceru, ka ierindā jau būs visi uzaicinātie. Šoreiz mums ir izdevīgs spēļu grafiks - nav jādodas izbraukumos, tātad būs vairāk laika sagatavoties spēlēm un, ceru, arī pirmo spēļu pieredze palīdzēs nospēlēt kvalitatīvi,» stāsta Vecvagars.

Latvijas izlases galvenajam trenerim ir informācija, ka Ukrainas izlasei varēs palīdzēt pirmajos mačos nespēlējušais Jūdžins Džeters, turklāt pretiniekiem varētu palīdzēt arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā spēlējošais Žoels Bolombo.

«Tomēr, tāpat kā mūsu gadījumā, arī pretinieku reālais sastāvs kļūs zināms tikai vēlāk, tuvojoties spēlēm. Jebkurā gadījumā mūs gaida smagas cīņas un interesants basketbols, kurā ļoti noderēs līdzjutēju atbalsts,» pauž Vecvagars.

Latvija ar Ukrainu «Arēnā Rīga» spēkosies 23.februārī, bet trīs dienas vēlāk turpat tiksies arī ar Turciju.

Pirmajās divās spēļu kārtās Latvijas komanda zaudēja izbraukuma spēlē Turcijā (73:85), bet Rīgā uzvarēja Zviedrijas izlasi (82:73). Savukārt ukraiņi vispirms uzvarēja Zviedrijā (84:76), bet pēc tam savā laukumā zaudēja Turcijai (60:67).

Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijās un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Latvijas basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2019.gada Pasaules kausa februāra kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Strēlnieks (Pirejas «Olympiakos», Grieķija), Aigars Šķēle, Ingus Jakovičs, Rihards Lomažs, Rolands Zaķis (visi - «Ventspils»), Dāvis Lejasmeiers (Krosno KKK MOSiR, Polija), Dairis Bertāns (Milānas «AX Armani Exchange Olimpia», Itālija), Jānis Blūms (Saragosas «Tecnyconta», Spānija), Artūrs Ausējs (Pasvāles «Pieno žvaigždes», Lietuva), Mārtiņš Laksa (Kompostelas «Rio Natura Monbus Obradoiro», Spānija), Haralds Kārlis («Jūrmala»), Jānis Timma, Rinalds Mālmanis (abi - Vitorijas «Baskonia», Spānija), Žanis Peiners (Panevežas «Lietkabelis», Lietuva), Rodions Kurucs (Barselonas «Lassa», Spānija), Artūrs Strautiņš (Ordzinuovi «Agribertocchi Walcor», Itālija), Ojārs Siliņš (Trento «Dolomiti Energia», Itālija), Rolands Šmits (Fuenlavradas «Montakit», Spānija), Mareks Mejeris, Iļja Gromovs (abi - «VEF Rīga»), Rolands Freimanis («Gaziantep», Turcija), Andrejs Gražulis (Permas «Parma», Krievija), Andžejs Pasečņiks (Grankanārijas «Herbalife», Spānija), Mārtiņš Meiers (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu