Aizturēts vīrietis, kurš izkrāpis naudu par nesniegtiem arhitektūras pakalpojumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts policija (VP) Rīgā aizturējusi kādu vīrieti, kurš izkrāpis naudu par nesniegtiem arhitektūras pakalpojumiem, informēja VP.

2016. un 2017.gadā Rīgas Kurzemes iecirknī policijā vērsās divi vecāka gadagājuma cilvēki, kuri ziņoja, ka kļuvuši par krāpšanas upuriem. Cietušie bija atsaukušies uz kādu interneta portālā ievietotu sludinājumu, kurā kāds vīrietis piedāvāja arhitektūras pakalpojumus personām, kuras plāno veikt remontu un telpu pārplānošanu.

Personas, cerot saņemt solītos pakalpojumus, tikās ar sludinājuma ievietotāju, vienojās par tāmi un veica priekšapmaksu.

Saņēmis naudu, vīrietis pazuda un vairs nebija sazvanāms. Kopumā abos gadījumos cietušajiem tika nodarīts zaudējums aptuveni 2000 eiro apmērā.

Policija noskaidroja, ka abos gadījumos noziegumu izdarījis vīrietis, kurš bija norādījis savu īsto vārdu. Aizdomās turētais ilgu laiku slēpās no policijas, un viņa atrašanās vieta nebija zināma.

Iegūstot informāciju par vīrieša atrašanās vietu, svētdien likumsargi viņu aizturēja Imantā.

Aizturētais dzimis 1979. gadā un jau iepriekš ir sodīts par mantisku noziegumu.

Policijā sākti divi kriminālprocesi par krāpšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija vēl skaidro, vai vīrietim vispār bijusi arhitekta izglītība un nepieciešamās atļaujas.

Likumsargiem ir aizdomas, ka aizturētais vīrietis šādā pašā veidā varētu būt apkrāpis arī citus cilvēkus, tāpēc policija aicina atsaukties ikvienu, kas varētu būt cietis no šī vīrieša noziedzīgajām darbībām. Informēt policiju iespējams pa tālruņa numuru 110 vai 67 070 837.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu