Ziloņkaula melnā tirgus apkarotāju atrod mirušu mīklainos apstākļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien Kenijā atrasts nogalināts prominents aktīvists cīņai ar nelegālu ziloņkaula un degunradžu ragu tirdzniecību. 75 gadus vecais Esmonds Bredlijs-Mārtins (Esmond Bradley-Martin) atrasts miris savās mājās Nairobi ar durtu brūci kaklā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Bredlijs-Mārtins, kurš iepriekš bijis ANO īpašais sūtnis degunradžu saglabāšanas jautājumos, ir plaši zināms ar savu darbu ziloņkaula un degunradžu ragu melnā tirgus pētniecībā.

Bredlija-Mārtina mirstīgās atliekas ģimenes mājā atradusi viņa sieva.

ASV pilsonis Bredlijs-Mārtins bija nesen atgriezies no pētniecības brauciena uz Mjanmu.

Kenijas policija sākusi izmeklēšanu. Policija uzskata, ka slepkavības iemesls varētu būt bijusi laupīšana.

Bredlijs-Mārtins gadu desmitiem ilgi slepus fotografējis un dokumentējis ziloņkaula un degunradžu ragu nelegālo tirdzniecību. Viņš arī vairākkārt uzdevies par potenciālo pircēju, tādējādi palīdzot apkopot datus par cenām melnajā tirgū.

Kenijā Bredlijs-Mārtins pirmo reizi ieradās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad šajā valstī strauji pieauga ziloņu malumedības.

Bredlija-Mārtina aktivitātes palīdzēja pārliecināt Ķīnu aizliegt degunradžu ragu tirdzniecību pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados. Lielā mērā pateicoties Bredlija-Mārtina darbam, Ķīnā šogad spēkā stājās arī ziloņkaula tirdzniecības aizliegums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu