Gulbis pārliecinoši iekļūst Sofijas ATP turnīra pamatsacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Bulgārijā notiekošā Sofijas «ATP World Tour 250» sērijas turnīra kvalifikācijas otrās kārtas mačā pret Florianu Maieru no Vācijas, iekļūstot pamatsacensībās, kur pirmajā kārtā tiksies ar Serbijas pārstāvi Viktoru Troicki.

(Papildināts viss teksts.)

Latvijas tenisists, kurš šonedēļ ATP rangā ir 199.vietā, guva uzvaru ar rezultātu 6-4, 6-1, nopelnot 12 ATP ranga punktus.

Pirmā seta sākumā Maiers, kurš pasaules rangā atrodams 72.vietā, bet kvalifikācijā bija izlikts ar pirmo numuru, trešajā geimā guva punktu latvieša servē, taču Gulbis uzreiz breiku atspēlēja. Turpinājumā labāki bija servētāji, bet desmitajā geimā Gulbis vācieša servē izvirzījās vadībā ar 40:0, pēc tam ar trešo iespēju noslēdzot setu savā labā.

Savukārt otrajā setā latvietis jau dominēja, panākot 5-0 savā labā, beigās svinot drošu uzvaru visā mačā, kas ilga 54 minūtes.

Gulbis šajā mačā izdarīja sešas pretiniekam netveramas serves, kā arī pieļāva piecas dubultkļūdas, realizējot četras no astoņām breikbumbām.

Abiem tenisistiem šī bija trešā savstarpējā tikšanās, Gulbim izcīnot otro uzvaru.

Gulbis sezonas piektajā spēlē guva trešo uzvaru.

Iepriekšējo reizi kāda ATP turnīra pamatsacensībās Gulbis spēlēja pērn oktobrī Vīnē, savukārt ATP pamatturnīros viņš nav uzvarējis kopš pērnā gada ASV atklātā čempionāta septembrī.

Latvijas tenisista pretinieks pamatturnīra pirmajā kārtā noskaidrojās papildus izlozē, kur Gulbis pretim dabūja Troicki.

Serbu tenisists šobrīd pasaules rangā atrodas 67.vietā, bet turnīrā ir izlikts ar sesto numuru. Līdz šim Gulbis ar viņu ticies vienu reizi, 2013.gada Romas «Masters» turnīra otrajā kārtā serbu sagraujot ar rezultātu 6-1, 6-1.

Troickis, kurš sestdien atzīmēs savu 32.dzimšanas dienu, šo gadu sācis neveiksmīgi, izcīnot vienu uzvaru četros mačos, bet šis vienīgais panākums tika gūts Austrālijas atklātajā čempionātā.

Trocikis 2011.gada jūnijā ATP pasaules rangā pakāpās līdz 12.vietai un karjeras laikā uzvarējis trijos ATP raudzes turnīros, no tām divas reizes Sidnejā, kur 2016.gadā guva savu pēdējo titulu. Vēl sešas reizes viņš zaudējis ATP turnīru izšķirošajās spēlēs, tostarp pirms diviem gadiem arī Sofijas turnīra finālā.

Gulbja un Trocika cīņas uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Uzbekistānu pārstāvošā Denisa Istomina un 16 gadus vecā bulgāra Adriana Andrejeva cīņas uzvarētāju. Istomins pasaules rangā ir 74.vietā, kamēr Andrejevs rangā neatrodas, bet Sofijas turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb «wild card». Andrejevam šī būs debija ATP turnīru pamatsacensībās.

Svētdien kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis trīs taibreiku spēlē ar rezultātu 6-7 (5:7), 7-6 (7:2), 7-6 (7:2) pieveica itāli Lorenco Sonego, kurš pasaulē ieņem 175.vietu. Šis mačs ilga divas stundas un 49 minūtes.

Sonego nesen pārvarēja kvalifikāciju un vienu pamatturnīra kārtu Austrālijas atklātajā čempionātā, kas viņam pagājušajā nedēļā ļāva pirmoreiz karjerā iekļūt ranga pirmajā divsimtniekā.

Pērn Gulbis pēc ilgstošas traumas izārstēšanas nokrita pat līdz pasaules ranga 589.pozīcijai, uz brīdi zaudējot Latvijas pirmās raketes godu, taču kopš jūlija sāka pakāpenisku kāpumu, pašlaik jau ilgāku laiku nostiprinoties ap 200.pozīciju.

Līdz jūlijā gaidāmajam Vimbldonas čempionātam latvietim šosezon ir jāaizstāv tikai 30 ATP ranga punkti, kas kādreizējā Latvijas tenisista Pjotra Ņečajeva audzēknim varētu palīdzēt veikt kāpumu rangā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu