Filadelfijas «Eagles» pirmo reizi vēsturē iegūst «Super Bowl»

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Filadelfijas «Eagles» komanda svētdien pirmo reizi vēsturē triumfēja Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) finālspēlē - «Super Bowl» izcīņā. Mineapolisā notikušajā finālmačā «Eagles» ar 41:33 pieveica pagājušā gada čempionus Jaunanglijas «Patriots».

Jau ar spēles sākumu vadībā izvirzījās «Eagles», kas pirmo puslaiku noslēdza ar desmit punktu pārsvaru (22:12). Otrajā puslaikā «Patriots» gan centās mainīt spēles gaitu, kas sākotnēji arī izdevās, pietuvojoties līdz 26:29, tomēr izskaņā veiksmīgāk nospēlēja Filadelfijas komanda.

Par cīņas vērtīgāko spēlētāju tika nosaukts «Eagles» spēlētājs Niks Folss, kamēr vēsturē neiegāja «Patriots» zvaigzne Toms Breidijs, kurš 40 gadu vecumā varēja kļūt par vecāko «Super Bowl» izcīņā triumfējušo aizsargu. Tāpat viņš varēja kļūt par pirmo, kurš šo balvu ieguvis sešas reizes.

«Man trūkst vārdu. Ir fantastiski būt daļai no šīs organizācijas un tikt pie trofejas, par ko esi sapņojis jau kopš bērnības,» pēc svētdienas cīņas sacīja Folss.

Uzvarām bagātākā komanda «Super Bowl» vēsturē ir Pitsburgas «Steelers», kas NFL finālspēlē triumfējusi sešas reizes, bet piecas reizes šo trofeju ieguvusi «Patriots».

Pērn «Patriots» finālā ar 34:28 pagarinājumā pieveica Atlantas «Falcons».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu