Binde: LMT klientu izmantoto pakalpojumu apmērs strauji pieaug

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mobilo sakaru operatora «Latvijas mobilais telefons» (LMT) klientu izmantoto pakalpojumu apmērs strauji pieaug, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica LMT prezidents Juris Binde.

«Vidēji rēķini pieaugs, jo pakalpojumu lietojamība strauji pieaug. Par to lieca arī LMT pagājušā gada rezultāti, kad mūsu apgrozījums pārsniedza 200 miljonus eiro. Tas nozīmē, ka klienti lieto pakalpojumus arvien vairāk,» teica Binde.

Viņš arī atzīmēja, ka LMT ir sācis gatavoties 5G ieviešanai. «Vidēji viena tehnoloģiju paaudze ilgst apmēram desmit gadus (...), savukārt apmēram pēc 5-6 gadiem jau sākas gatavošanās nākamās paaudzes ieviešanai. Ņemot vērā, ka apmēram 2012.gadā tika ieviesta ceturtā paaudze, tad šis ir īstais brīdis, lai sāktu gatavoties piektās paaudzes ieviešanai,» sacīja Binde.

Savukārt jautāts par konkurenci tirgū, LMT prezidents atzīmēja, ka konkurence parasti ir asāka vai mazāk asa konkrētos segmentos vai kādā konkrētā laika periodā, bet tā nav vienlīdz asa nepārtaukti. «Nav tā, ka konkurence ir nepārtaukti vienlīdz asa. Ir segmenti, kuros konkurence parādās asāk, tad spēki izlīdzinās un konkurences cīņa pāriet uz citiem segmentiem. Tas ir nepārtraukts process. Galvenais, ka šī konkurences cīņa neļauj snaust, bet liek visu laiku uzturēt sevi labā formā. Tas arī ir galvenais virzītājspēks un arī galvenais iemesls, kāpēc Latvijā sakaru nozare ir sasniegusi vienus no labākajiem rezultātiem pasaulē,» pauda Binde.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka LMT februārī sadarbībā ar valsts frekvenču uzraugu VAS «Elektroniskie sakari» sācis testus 1500 megahercu diapazonā, kas nākotnē varētu kļūt arī par vienu no 5G tīklam atvēlētajiem frekvenču diapazoniem. Sāktie testi ļaus pārbaudīt gan radioviļņu izplatīšanos jaunā spektra joslā, gan izmēģināt jaunu tehnoloģiju - papildus lejuplīnijas. Šis frekvenču diapazons ir izdalīts īpaši datu lejuplādei un to uztver visas jaunākās mobilo sakaru iekārtas.

Tāpat ziņots, ka LMT grupas apgrozījums 2017.gadā sasniedza 204,2 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2016.gadā, bet grupas peļņa pieauga līdz 33,3 miljoniem eiro.

LMT dibināts 1992.gadā kā pirmais mobilo sakaru operators valstī. Kompānijas kapitālā 49% pieder «Telia» grupas uzņēmumiem «Sonera Holding» un «Telia Company», 23% - «Lattelecom», 23% - Latvijas Valsts radio un televīzijas centram un 5% - Latvijas valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu