Kāds botokss? Dēļu terapija un pašu asiņu maska. Soli pa solim!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Carter

Mēs visas vēlamies paildzināt jaunību un tāpēc esam gatavas uz daudz ko, bet viena drosminiece ir spērusi soli tālāk, izmēģinot dēļu terapiju skaistumkopšanā. Ekstrēmi, baisi, asiņaini... Vai tas bija tā vērts? Iepazīsti jauno skaistuma pasaules trendu, ko veic liela daļa pasaules slaveno modeļu, tostarp Miranda Kera. Starp citu, šai procedūrai jau ir 2500 gadu, tā notika jau Senajā Ēģiptē.

 
Foto: Carter

1. solis: dēles ar 300 zobiem tiek uzliktas uz tavas ādas

Skaistumkopšanas procedūrā piedalījās brīvprātīgā žurnāliste Sabrina, raksta dailymail.co.uk. Ārstniecībā izmanto ārstnieciskās dēles jeb Hirudo medicinalis. Visas pārējās sugas šim nolūkam nav piemērotas.

Ārstniecisko efektu veido vairāki faktori:

  • reflektorais (dēles piesūcas, ar simtiem mazu zobiņu pārkož ādu bioloģiski aktīvos, refleksogēnos punktos),
  • mehāniskais (atslogo asinsriti),
  • bioloģiskais (dēles ieplūdina asinsritē siekalas, kas satur dažādas bioloģiski aktīvas vielas).

No sākuma kosmetologs attīra sejas ādu un kakla zonu.

Uz kakla vai sejas ādas uzliek dēli vai dēles. Vai zinājāt, ka dēlēm ir 300 zobu?! Un trīs žokļi?
Foto: Caters News Agency Object:

Tomēr, kā akcentēja Sabrina, kodiens neesot nemaz tik sāpīgs. «Tas ir gluži kā tetovējoties, kad jūti, kā adata dur un dur nepārtraukti. Pie tā ātri pierod,» stāsta drosminiece.

 
Foto: Caters News Agency Object:

2. solis: līdz 5 minūtēm asins mielasts

Dēles mielojas ar asinīm trīs līdz piecas minūtes. Medicīniskās dēles higiēnas apsvērumu dēļ terapijā var lietot tikai vienu reizi. Slavenā modele Miranda Kera kādā intervijā teica,

ka kosmetologu izlietotās dēles parasti ņem sev līdzi un aizved kaut kur dabā, jo doma, ka pēc šīs procedūras tās nogalinās, viņai nepatīk.
Foto: Caters News Agency Object:

Terapijas laikā bijuši nepatīkami brīži: «Vienīgais, kas man izraisīja viebšanos un riebumu, bija tas, ka dēles procedūras laikā divas reizes urinēja uz manas ādas. Tas viss noritēja lejā uz krūtīm.» Tāpēc uz Sabrinas dekoltē zonas tika salikti vates tamponi.

Foto: Caters News Agency Object:

Pēc konkrēta laika kosmetoloģe noņem dēles un liek tām «atvemt» Sabrinas asinis, kas nu jau sajaukušās ar dziedinošo radījumu sekrētu.

Siekalās ir vairāk nekā 400 bioloģiski aktīvo vielu.
Tālāk asinis tiek rūpīgi uzklātas uz sievietes sejas ādas, ļaujot tur kādu laiku iedarboties kā sejas maskai!
 
Foto: Caters News Agency Object:

3. solis: kāds rezultāts?

«Ticiet vai ne, bet es nekad nebūtu domājusi, ka ieteikšu kādam likt uz sejas ādas dēles. Tomēr, sajūtot, cik man ir maiga āda... Manas domas ir mainījušās,» pēc skaistuma terapijas secina Sabrina.

Foto: Caters News Agency Object:

Arī skaistuma procedūras veicēja, kosmetoloģe atzīst, ka pēc procedūras Sabrinas sejas āda ir mirdzoša: «To nevar nepamanīt. Dēles ir radītas uz zemes, lai tās dziedinātu cilvēkus. Es ceru, ka to sapratīs vairāk cilvēku un šīs procedūras taps izplatītākas!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu