Uz lielā ekrāna: Filma par Čērčilu, vesterns un Margo Robija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No 2. februāra Latvijas lielākajos kinoteātros vairākas nozīmīgas filmas, to vidū arī viena jauna pašmāju lente. Dažas no filmām jau nominētas «Oskara» balvai, īpaši jāizceļ austrāliešu aktrises Margo Robijas (Margot Robbie) spilgtais tēlojums filmā par ASV daiļslidotāju Tonju Hārdingu.

Es, Tonja (I, Tonya)

Deviņdesmito gadu sākumā sporta pasaulē uzvirmoja viens no skaļākajiem skandāliem ASV mūsdienu sporta vēsturē, ko izraisīja divas jaunas un pievilcīgas daiļslidotājas - Nensija Kerigana un Tonja Hārdinga. Nu šis stāsts nonācis uz lielā ekrāna un bēdīgi slavenās Hārdingas tēlā iejutusies daiļā aktrise Margo Robija.

Tonja ir izcila maita. Un par visu vairāk pasaulē viņa dievina sliktos puišus, stipras cigaretes un pati sevi. Un vēl viņa ir ASV čempione daiļslidošanā un gatavojas doties uz Olimpiskajām spēlēm. Ir tikai jātiek vaļā no konkurentes - un šajā sakarā Tonjai viss ir jau izplānots.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Režisors Kreigs Gilespijs. Lomās Margo Robija, Sebastjans Stens, Elisone Dženija u.c.

Tumšākā stunda (Darkest Hour)

Sešas nominācijas Oskara balvai, tai skaitā «Labākā filma». Filmu «Prāts un jūtas» un «Anna Kareņina» režisora Džo Raita (Joe Wright) jaunajā kinolentē «Tumšākā stunda» galvenajā lomā Gerijs Oldmens - leģendārā valstsvīra Vinstona Čērčila lomā.

Lomās: Gerijs Oldmens, Lilija Džeimsa, Bens Mendelsons, Kristīne Skota-Tomasa u. c.

Naidnieki (Hostiles)

Vesterna «Naidnieki» darbība risinās Amerikā 1892. gadā. Kapteinis Džozefs Blokers ir spiests konvojēt kādu cietumnieku – savu bijušo pretinieku, mirstošu šaienas indiāņu virsaiti Dzelteno Vanagu un viņa ģimeni. Drīz pēc došanās ceļā viņi prērijā sastop atraitni Rozāliju Kveidu, kuras ģimene ir noslepkavota, un piedāvā viņai palīdzību.

Režisors Skots Kūpers (Scott Cooper). Galvenajā lomā Kristians Beils (Christian Bale).

Kriminālās ekselences fonds

Neatkarīgs, pašmāju, bez valsts finansējuma tapis, entuziasma virzīts projekts, kuru veidojis režisors Oskars Rupenheits (zināms arī kā festivāla «Piena svētki» filmiņu veidotājs).

Filma stāsta par Imantu Veidi, kurš, rakstot scenāriju seriālam par krāpniekiem, kopā ar draugu Hariju Kuharjonoku izmēģina dažādas krāpšanas shēmas. Imants tik ļoti iejūtas jaunajā tēlā, ka pašam sakārojas kļūt par kriminālo autoritāti. Pie apvāršņa parādās veci blēži Duļķis un Aļģe, bet lielākais šķērslis ceļā uz kriminālās autoritātes statusu ir Imanta kaimiņiene.

Režisors Oskars Rupenheits. Lomās: Lauris Kļaviņš, Andris Daugaviņš, Jana Rubīna, Juris Riekstiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu