Par Kipras prezidentu vēlreiz ievēlēts Niks Anastasiads

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PETROS KARADJIAS / TT NYHETSBYRÅN

Kipras prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien uzvarējis pašreizējais valsts galva Niks Anastasiads, liecina oficiālie galīgie balsošanas rezultāti.

Par konservatīvo Anastasiadu balsojuši gandrīz 56% vēlētāju, bet par viņa sāncensi - neatkarīgo kandidātu Stavru Malu, kuru atbalstīja komunistiskā Darba tautas progresīvā partija (AKEL), - 44%.

Anastasiada inaugurācija paredzēta jau svētdienas vakarā, bet viņa otrais piecu gadu pilnvaru termiņš sāksies 28.februārī.

71 gadu vecais Anastasiads solījis sākt jaunas sarunas ar Kipras turku līderi Mustafu Akindži par sadalītās salas apvienošanu, lai gan iepriekšējās sarunas pērnvasar Šveicē beidzās bez vienošanās.

Kipra ir sadalīta kopš 1974.gada, kad Turcijas karaspēks okupēja salas ziemeļu trešdaļu, reaģējot uz toreizējās Atēnu militārās huntas atbalstīto apvērsumu, kura mērķis bija salas apvienošanās ar Grieķiju.

Pašlaik Ziemeļkipras teritorijā joprojām uzturas aptuveni 35 000 vīru liels Turcijas militārais kontingents, un pašpasludinātā turku republika faktiski pilnībā ir atkarīga no Ankaras ekonomiskā atbalsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu