Hokejisti pārbaudes mačā cīnīsies pret Kanādas olimpisko izlasi

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas hokeja valstsvienība svētdien «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes maču pret Kanādas izlasi, kas gatavojas Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Mača sākums paredzēts plkst. 21 un to tiešraidē translēs «Latvijas Televīzijas» 7. kanālā.

Latvijas izlase treniņus uzsāka ceturtdien. Pirmajā nodarbībā vēl nebija vārtsarga Elvja Merzļikina, aizsarga Artūra Kuldas un uzbrucēju Ronalda Ķēniņa, Mārtiņa Karsuma, Kaspara Daugaviņa un Kirila Tambijeva.

Dienu vēlāk komandai pievienojās Kulda, Karsums, Daugaviņš un Tambijevs. Sagaidāms, ka svētdien mačā pret Kanādu ierindā būs arī Ķēniņš un Merzļikins. Viņi abi vēl piektdien aizvadīja spēles Šveices čempionātā.

Piektdien no no Latvijas izlases kandidātu saraksta tika atskaitīti uzbrucēji Sandis Zolmanis un Rihards Bukarts.

Latvijas izlasei šoreiz nevarēja pievienoties Roberts Bukarts, Ralfs Freibergs, Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis, jo šajās dienās viņi ir aizņemti Čehijas klubos. Bukarts un Džeriņš piektdien atzīmējās ar rezultativitātes punktiem Čehijas čempionātā.

Kanādas valstsvienība pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rīgā aizvada treniņnometni. Pēc mača ar Latviju kanādiešiem Rīgā paredzētas pārbaudes spēles arī pret Baltkrieviju un Zviedriju - attiecīgi 6. un 11. februārī.

Sastāvā nav neviena Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejista, jo šā turnīra spēlētāji Olimpiādē nevar piedalīties. Neskatoties uz to, sastāvs būs visnotaļ spēcīgs, izlasi veidojot pārsvarā no Eiropas klubos spēlējošajiem hokejistiem.

Kanādas izlases sastāvā ir Rīgas «Dinamo» aizsargs Karls Stolerijs. Valstsvienību pārstāv arī vārtsargs Džastins Pīterss, kurš šo sezonu sāka Rīgas «Dinamo», taču tagad karjeru turpina Vācijā. Tāpat sastāvā ir aizsargs Mets Robinsons, kurš spēlēja Rīgas «Dinamo» rindās 2013./2014. gada sezonā, bet tagad viņš pārstāv Maskavas CSKA.

Kanādas izlasē, kas dosies uz Phjončhanu, vislielākā pārstāvniecība ir no Kontinentālās Hokeja līgas (KHL), kur šobrīd spēlē 13 valstsvienībā iekļuvušie hokejisti. 4 spēlētāji ir no Šveices augstākās līgas (NLA), pa trim no Amerikas Hokeja līgas (AHL) un Zviedrijas, bet pa vienam no Vācijas un Austrijas līgām.

Komandā iekļautie 25 hokejisti kopā aizvadījuši 5544 mačus NHL.

Kanādas izlase Rīgā viesosies arī maijā, aizvadot treniņnometni pirms pasaules čempionāta un pārbaudes mačā atkal tiekoties ar Latviju. Tad Kanādas izlasē jau varēs būt NHL klubu spēlētāji.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005. gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

Kamēr citas izlases piedalīsies olimpiskajās spēlēs, kas ilgs no 9. līdz 25. februārim, Latvijai februāra vidū ir ieplānota dalība Eiropas Hokeja izaicinājuma (EIHC) turnīrā Dānijā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts pārbaudes spēlei ar Kanādu:

Vārtsargi: Elvis Merzļikins («Lugano», Šveice), Jānis Kalniņš (Rīgas «Dinamo»), Rihards Cimermanis («Zemgale»/LLU).

Aizsargi: Kristaps Zīle, Uvis Jānis Balinskis, Guntis Galviņš, Georgijs Pujacs (visi - Rīgas «Dinamo»), Oskars Bārtulis (Ufas «Salavat Julajev», Krievija), Artūrs Kulda (Pekinas «Kuņluņ Red Star», Ķīna), Pauls Svars, Roberts Kaļķis (abi - «Rīga», MHL).

Uzbrucēji: Miks Indrašis, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Emīls Ģēģeris, Gints Meija, Ņikita Jevpalovs, Frenks Razgals, Rihards Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Edgars Kulda, Oskars Batņa (visi - Rīgas «Dinamo»), Kaspars Daugaviņš (Ņižņijnovgorodas «Torpedo», Krievija), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes «Lions», Šveice), Mārtiņš Karsums (Maskavas «Dinamo», Krievija), Kirils Tambijevs (Karagandas «Sariarka», Kazahstāna), Daniels Bērziņš («Rīga», MHL), Sandis Zolmanis («Kurbads»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu