Kalnu slēpošanas zvaigzne Vona izcīna 80. uzvaru Pasaules kausa sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Slavenā amerikāņu kalnu slēpotāja Lindsija Vona sestdien Garmišpartenkirhenē (Vācija) triumfēja Pasaules kausa sacensībās nobraucienā, tikdama jau pie savas 80. uzvaras karjerā.

Vona vairs tikai par sešām uzvarām atpaliek no Pasaules kausa sacensībās titulētākā kalnu slēpotāja, slavenā zviedra Ingemara Stēnmarka, kurš pagājušā gadsimta 80. un 90.gados izcīnīja 86 panākumus.

Priekšpēdējās sacensībās pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Vona nobraucienā trasi veica vienā minūtē un 12,84 sekundēs. Nieka 0,02 sekundes viņa zaudēja otrās vietas ieguvēja Sofija Godžija no Itālijas, bet trešā bija austriete Kornēlija Hitere, kura bija 0,13 sekundes lēnāka par Vonu.

Šajās sacensībās nepiedalījās Pasaules kausa kopvērtējuma līdere un iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja Mikaēla Šifrina no ASV, kā arī viņas tuvākās kopvērtējuma sekotājas Vendija Holdenera no Šveices un Petra Vlhova no Slovākijas.

Kopvērtējumā Šifrinai ir 1513 punkti, otro vietu ar 842 punktiem ieņem Holdenera, kamēr trešā ar 754 punktiem ir Vlhova.

Turpat Garmišpartenkirhenē svētdien norisināsies vēl vienas sacensības nobraucienā, bet pēc tam kalnu slēpotājas dosies uz Phjončhanu, kur nākamajā nedēļā sāksies olimpiskās spēles. Olimpiādē pirmās sacensības dāmām būs aiznākamajā pirmdienā, kad tiks dalītas medaļas milzu slalomā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Redaktors iesaka
    Nepalaid garām!
    Uz augšu