«Supernovas» atklāšanā šovakar Dons un Aija Andrejeva

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Sestdien, 3. februārī, Rīgas Kinostudijā notiks LTV autoru un izpildītāju konkursa «Supernova 2018» atklāšana. Būs iespēja dzirdēt pirmos septiņus konkursa pusfinālistus, kā arī īpašos viesus – dziedātājus, kuriem labi pazīstama arī Eirovīzijas skatuve.

Atklāšanas šovā TV pirmatskaņojumus piedzīvos Aijas Andrejevas dziesma «Blēņas» un Dona jaunākā dziesma «Varenliels», kā arī gaidāms īpašs pārsteigums no konkursa iepriekšējo gadu uzvarētājiem – Aminatas, Justa un «Triana Park» solistes Agneses Rakovskas.

Dziedātājs Dons
Dziedātājs Dons Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Milzīga atbildība un vērtīga pieredze

Pārstāvot Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, uz izpildītāju pleciem gulstas milzīga atbildība, kas dziedātāju turpmāko karjeru ietekmē gan tieši, gan netieši. Kādus ceļavārdus šīs Supernova sezonas dalībniekiem velta pirmā pusfināla īpašie viesi?

«Supernova ir iespēja iegūt jaunu profesionālu pieredzi - uz savas ādas pieredzēt mēģinājumu intensitāti, tehnisko risinājumu iespējas, izprast tiešraides specifiku, izjust visu sagatavošanās stresu. Latvijā ko līdzvērtīgu nekur citur nevar izbaudīt,» saka Agnese Rakovska, Supernova 2017 uzvarētāja. Mūziķe atzīst, ka konkursam ir jāsagatavojas gan morāli, gan fiziski, tomēr vienlaikus esot liela laimes spēle. «Es novēlu katram mūziķim iziet cauri šiem «trakajiem» notikumiem!». Šobrīd Agnese Rakovska gatavojas martā gaidāmajiem solo koncertiem un aprīļa beigās plānotā Triana Park albuma izdošanai. Grupas Eirovīzijas dziesma «Line» nupat ieguvusi 2017. gada dziesmas titulu straumēšanas topa DigiTop100 aptaujā.

Aija Andrejeva, kura Latviju Eirovīzijā pārstāvēja 2010. gadā, saka: «Jaunam izpildītājam konkurss ir lielisks veids, kā sevi parādīt plašākai auditorijai - īpaši, ja vēl tiek tālāk uz lielo Eirovīziju. Manā gadījumā tā bija milzīga pieredze! Es ieraudzīju pavisam citu pasauli, kas mainīja manus iepriekšējos priekšstatus un ļāva saprast, ka citviet realitāte ir citādāka nekā pie mums.» Aija Andrejeva atzīst, ka šī pieredze stiprina un norūda, turklāt Eirovīzija dod brīnišķīgus kontaktus. «Dalība Eirovīzijā ir iespēja, kura jāizmanto! Tā prasa nopietnu gatavošanos, bet procesā nedrīkst sevi pazaudēt. Protams, mēs visi gribam uzvarēt. Būtu jocīgi teikt, ka tā nav. Galvenais tomēr ir piedalīties un katram pašam saprast, ko šī pieredze dod, kā to pēc tam izmantot.»

Šobrīd Aija Andrejeva gatavojas jaunā albuma «Mēs pārejam uz Tu» prezentācijai, kas plānota piecos koncertos dažādās Latvijas pilsētās. «Februārī nāk klajā mans jaunais albums, sākas koncerttūre. Februāris ir mīlestības mēnesis. Valentīndiena saistās ar balādēm, bet mēs gribam pablēņoties un klausītājiem nododam šo vieglo, naivo, koķeto dziesmu «Blēņas», kas būs arī nākamais radio singls,» par dziesmu, kuras TV pirmatskaņojumu redzēsim pirmajā Supernova 2018 pusfinālā, atklāj Aija.

Dziesmas sāk savu dzīvi

2014. gada Eirovīzijas nacionālās atlases dalībnieka Dona dziesma «Pēdējā vēstule» ir saņēmusi atzinību, piedzīvojusi visdažādākās versijas un aranžējumus un ir viena no klausītāju iemīļotākajām mūsdienu populārās mūzikas dziesmām Latvijā.

«Dziesma nebija rakstīta Eirovīzijai. Tā bija termiņu sakritība, kāpēc nolēmām dziesmu iesniegt Eirovīzijas atlasei. Galu galā šis mirkļa lēmums izvērtās foršā Eirovīzijas pieredzē,» atklāj Dons.

Supernova 2018 atklāšanā mūziķis izpildīs dziesmu «Varenliels», kas ir viņa kopdarbs ar Ingu Bērziņu un Kasparu Ansonu. Dziesma būs atrodama Dona jaunajā albumā «Pa ceļam», kurš tiks prezentēts 14. februārī koncertā «Arēnā Rīga».

Visveiksmīgākā Latvijas Eirovīzijas dziesma ir «Love Injected», ar kuru 2015. gadā Latviju Eirovīzijā pārstāvēja Aminata. Starptautiskā konkursa finālā dziedātāja ieņēma 6. vietu, savukārt pēc Eirovīzijas dziesma sāka pati savu dzīvi, iekļuva Spotify globālajā viral topā, kā arī Eiropas radiostaciju topos. Jautāta par dziesmas veiksmes formulu, Aminata atbild: «Kad tu raksti dziesmu, tu nedomā, kas ar to tālāk notiks. Tu piefiksē savas izjūtas un tajā brīdī ne par ko citu nedomā.» Aminata ir arī Supernova 2016 uzvarētāja Justa dziesmas «Heartbeat» autore.

Konkursa Supernova 2018 vērienīgos TV šovus klātienē Rīgas kinostudijā būs iespējams vērot četras sestdienas pēc kārtas - 3., 10., 17. un 24. februārī. Klātiene sniedz iespēju redzēt un sajust vairāk, nekā tas ir iespējams skatītājiem pie TV ekrāniem, pie viena sniedzot konkursa dalībniekiem tik nepieciešamo atbalstu. Biļetes iespējams iegādāties vietnē ekase.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu