Ķēniņš uz Latvijas izlasi dodas ar divām rezultatīvām piespēlēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejists Ronalds Ķēniņš, kurš tiek gaidīts valstsvienības rindās svētdien Rīgā paredzētajā pārbaudes spēlē pret Kanādas izlasi, piektdien tika pie divām rezultatīvām piespēlēm Šveices augstākās hokeja līgas (NLA) čempionāta mačā.

Latvieša pārstāvētā Cīrihes «Lions» rezultatīvā spēlē savā laukumā ar 8:4 (3:2, 4:0, 1:2) uzvarēja «Lausanne» komandu.

Ķēniņš, kurš spēlēja 14 minūtes un 42 sekundes, asistēja «Lions» ceturto un septīto vārtu guvumos. Tāpat viņš reizi meta pa vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Zīmīgi, ka uzbrucējs ar rezultativitāti izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas, jo ceturtdien arī asistēja partnerim, palīdzot Cīrihes klubam izbraukumā ar 4:1 pārspēt Ženēvas «Servette» hokejistus.

Ķēniņš šajā sezonā 37 spēlēs iemetis tikai vienus vārtus un izpildījis deviņas rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -11.

Citā spēlē «Lugano» komanda ar Elvi Merzļikinu vārtos, spēlējot viesos ar rezultātu 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) zaudēja «Biel» komandai.

Merzļinins, kurš arī tiek gaidīts izlasē, taču atšķirībā no Ķēniņa Rīgā ieradīsies tikai spēles dienā, atvairīja 23 no 26 metieniem.

Šosezon Latvijas izlases vārtsargs 39 spēlēs vidēji ielaidis 2,62 ripas un atvairījis 92,36% metienu.

«Lugano» komandai sestdien jāaizvada vēl viena spēle, tāpēc Merzļikins uz Rīgu varēs doties vien svētdien.

Vēl vienā smačā Ivars Punnenovs palika rezervē, bet viņa pārstāvētā Langnau «Tigers» komanda visos ar rezultātu 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) zaudēja «Zug» komandai.

«Tigers» vārtus sargāja Damjano Čjačio, atvairot 29 no 32 metieniem.

Punnenovs laukumā gāja arī ceturtdien, palīdzot Langnau komandai mājās ar 2:1 uzvarēt «Davos» vīrus. Punnenovs šajā spēlē tika galā ar 24 no 25 pretinieku metieniem.

Latvietis šosezon 36 spēlēs vidēji ielaidis 2,38 ripas un atvairījis 92,06% metienu.

Šveices čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 92 punktiem 46 spēlēs ieņem «Bern» komanda, kurai ar 86 punktiem seko «Zug». Tikmēr «Lugano» ar 79 punktiem ir ceturtā vietā, bet «Lions» ar 75 punktiem piektajā pozīcijā.

Savukārt «Tigers» ar 64 punktiem ieņem devīto vietu 12 komandu vidū, kamēr astotajā vietā esošajai Ženēvas «Servette» ir par diviem punktiem vairāk.

Pēc sestdien gaidāmajām divām spēlēm NLA čempionātā iestāsies olimpisko spēļu pauze, mačiem atsākoties februāra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu