Minhenes drošības konferencē piedalīsies 20 valstu prezidenti un premjeri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAEL DALDER / REUTERS

Starptautiskajā Minhenes drošības konferencē, kas šogad notiks no 16. līdz 18.februārim, piedalīsies vairāk nekā 20 valstu un valdību vadītāji, aptuveni 40 aizsardzības ministri un tikpat daudz ārlietu ministri, piektdien pavēstīja konferences vadītājs Volfgangs Išingers.

Aptuveni 600 foruma dalībnieku vidū būs arī 50 lielo uzņēmumu vadītāji.

ASV šogad pārstāvēs aizsardzības ministrs Džeimss Matiss, iekšzemes drošības ministre Kirstena Nīlsena un prezidenta Donalda Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Reimonds Makmāsters.

Turklāt forumā piedalīsies 12 senatori, bijušais viceprezidents Džo Baidens un bijušais valsts sekretārs Džons Kerijs.

Krieviju Bavārijas galvaspilsētā pārstāvēs ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, bet Turciju - premjerministrs Binali Jildirims.

Pirmo reizi Minhenes konferencē gaida ierodamies arī Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Eiropas Savienību pārstāvēs Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers un vairāki eirokomisāri, bet no Lielbritānijas ieradīsies premjerministre Terēza Meja.

Forumu atklās Vācijas aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena un viņas Francijas kolēģe Floransa Parlī.

Konferences gaitā notiks arī tikšanās «Normandijas formātā», kas būs veltīta konflikta noregulējumam Ukrainas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu