Hārtlijs: Mačs pret Kanādas izlasi Latvijas hokejam būs lieliska skatuve

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases svētdien Rīgā gaidāmais pārbaudes mačs pret Kanādas olimpisko valstsvienību būs lieliska skatuve pašmāju hokejam, uzskata komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Kanādas valstsvienība, kam jāiztiek bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājiem, šobrīd Latvijā aizvada treniņnometni pirms šomēnes gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tā ar mājinieci svētdien «Arēnā Rīga» aizvadīs pārbaudes maču, komandām tiekoties plkst.21.

«Man patīk tas, ko esmu redzējis šajos divos Latvijas izlases treniņos. Iepriecina enerģija un izpildījums, ko hokejisti parādīja treniņos,» aģentūrai LETA pēc piektdienas treniņa teica Hārtlijs.

«Jāsaprot, ka šī spēle būs lieliska skatuve Latvijas hokejam. Mums ir iespēja spēlēt pret Kanādas izlasi, kas olimpiskajām spēlēm gatavojas tieši Latvijā. Šī spēle būs ļoti laba mēraukla, redzēsim savu varējumu. Spēlēsim ar jaunajiem un pieredzējušajiem hokejistiem, būs labs mačs.»

Piektdienas treniņā kopā ar Latvijas izlasi nodarbību aizvadīja uzbrucēji Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš un Kirils Tambijevs, turklāt ierindā bija arī aizsargs Artūrs Kulda, kura ierašanās komandas nometnē sākotnēji bija plānota vien sestdien.

«Jaunie hokejisti saprot, ko cenšos pateikt, un viņi mēģina progresēt. Arī Karsums, Daugaviņš un Lauris Dārziņš savulaik bija jauni hokejisti. Pārējais jau ir atkarīgs no brieduma un savu iespēju izmantošanas. Šādās spēlēs jaunie hokejisti var iegūt gan labu, gan sliktu pieredzi un no tās mācīties. Šī pieredze jaunos nākotnē padarīs par labākiem hokejistiem,» uzskata Hārtlijs.

Vēl Latvijas izlasei nedēļas nogalē pievienosies uzbrucējs Ronalds Ķēniņš un vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš gan ieradīšoties tikai spēles norises dienā. Tikmēr no Latvijas izlases kandidātu saraksta piektdien atskaitīti uzbrucēji Sandis Zolmanis un Rihards Bukarts.

«Kopš sāku strādāt par Latvijas izlases treneri, ir izveidojies labs kolektīvs, kam pamati tika likti jau pērn. Hokejisti smagi strādā un vēlas kļūt labāki. Viņi ir lepni, ka var pārstāvēt savu valsti. Tas ir liels izaicinājums - strādāt ar šādiem hokejistiem,» norādīja Hārtlijs.

Merzļikins Latvijas izlasei pievienosies vien svētdien, jo viņam piektdien un sestdien ir mači Šveices čempionātā, turklāt sagaidāms, ka spēli pret Kanādu vārtos sāks tieši viņš.

«Elvis ir jauns vārtsargs, tāpat mums ir arī Jānis Kalniņš. Latvija ir diezgan labi zināma ar saviem vārtsargiem, tā ka ar to mums nebūs problēmu. Jūtamies pārliecināti par sevi, neatkarīgi no tā, kurš sargās vārtus,» izteicās Hārtlijs. «Neesmu ar Elvi vēl runājis, vai viņš spēlēs visas 60 minūtes. Domājam, ka viņš sāks [maču pret Kanādu], un tad redzēsim, kā attīstīsies spēle.»

«Cenšos uzvarēt jebkurā spēlē, neskatoties uz to, kurš treneris ir pretī. Mans uzdevums ir sagatavot hokejistus. Spēlē jau hokejisti būs tie, kas izšķirs mača iznākumu. Ar Kanādas izlases galveno treneri Villiju Dežardēnu iepriekšējo reizi tikos NHL izslēgšanas turnīrā, bijām arī vienā un tajā pašā divīzijā. Villijs ir lielisks treneris un labs cilvēks,» kolēģi slavēja Hārtlijs.

Pirms četriem gadiem Soču olimpiskajās spēlēs, kad turnīrā vēl piedalījās NHL hokejisti, Kanāda otro reizi pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas, atkārtojot 2010.gadā savās mājās Vankūverā gūto panākumu.

Kanādas izlase iepriekš pārbaudes spēles Rīgā aizvadījusi 2003. un 2005. gadā. Pirmajā reizē Latvija piekāpās ar 1:3, bet otrajā duelī tika piedzīvota vēl viena neveiksme ar 3:5.

Biļetes uz spēli var iegādāties visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un internetā. Lētākās uz šo maču maksā astoņus eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu