2017.gada decembrī nedaudz samazinājies zāļu lieltirgotavu apgrozījums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Pagājušā gada decembrī nedaudz samazinājies zāļu lieltirgotavu apgrozījums un viena zāļu iepakojuma vidējā cena, informēja Zāļu valsts aģentūra (ZVA).

2017.gada decembrī zāļu lieltirgotavas Latvijā realizējušas 3,95 miljonus zāļu iepakojumu par 32,08 miljoniem eiro. Naudas izteiksmē tas ir par 0,2% mazāk nekā pērnā gada novembrī un par 1,54% mazāk nekā 2016.gada decembrī.

Vispārēja tipa aptiekām decembrī tika pārdoti 3,59 miljoni zāļu iepakojumu 28,04 miljonu eiro vērtībā.

Ārpus Latvijas pārdotas 499 dažāda nosaukuma Latvijas Zāļu reģistra zāles (tajā skaitā 209 kompensējamo zāļu saraksta zāles) par 12,15 miljoniem eiro, kas ir par 35% vairāk nekā novembrī.

Vidējā lieltirgotavas realizācijas cena par vienu zāļu iepakojumu decembrī bija 8,12 eiro, turpretī novembrī - par 8,3 eiro. Decembrī, salīdzinot ar novembri, cenu diapazonā virs 100 eiro viena zāļu iepakojuma vidējā cena samazinājās par 11,5%.

ZVA informēja, ka zāļu ražotāji un to pārstāvji decembrī zāļu cenu pieaugumu deklarējuši deviņām zālēm, bet cenas samazinājums tika deklarēts 11 zālēm. Cenu paaugstinājumu ražotāji pamato ar izejvielu un ražošanas izmaksu pieaugumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu