ES satelītnavigācijas sistēmai «Galileo» teju 100 miljoni lietotāju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Satelītnavigācijas sistēmai «Galileo», kas ir Eiropas atbilde ASV Globālajai pozicionēšanas sistēmai (GPS), gadu pēc darbības uzsākšanas ir teju 100 miljoni lietotāju, ceturtdien pavēstīja Francijas kosmosa aģentūra CNES.

Uzņēmuma «Apple» jaunākie viedtālruņi «iPhone» un jaunākās «Samsung» iekārtas ir savietojamas ar «Galileo», tāpat kā automašīnas un citi savienojamie objekti.

Lidsabiedrības, ieskaitot «Air France» un «Easyjet», arī plāno ieviest šo sistēmu, norādīja CNES.

Programmu «Galileo» finansē un tā pieder Eiropas Savienībai (ES), kas vairs negrib paļauties uz militārajām struktūrām piederošo GPS un Krievijas GLONASS.

Sākot ar šo gadu, visas Eiropā pārdotās jaunās automašīnas būs savietojamas ar «Galileo» navigācijai un ārkārtas zvaniem.

Maksas pakalpojuma klienti saņems vēl precīzākus mērījumus līdz pat centimetriem, ar ko būs līdzēts glābšanas un meklēšanas operācijām, kā arī uzlabota drošība bezvadītāja auto.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu