Par necienīgu rīcību no olimpiskās delegācijas izslēgts skeletona komandas darbinieks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānšāviņš no olimpiade.lv

Par aizskarošu, necienīgu un Latvijas Olimpisko delegāciju «Phjončhana 2018» apkaunojošu rīcību, rupji pārkāpjot trīspusējās vienošanās 3.8. punktu, no Latvijas delegācijas sastāva ir izslēgts skeletona komandas tehniskais darbinieks Rodžers Lodziņš, vēsta Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Vienošanās 3.8. punkts nosaka: «Dalībnieks apzinās savu, kā Latvijas valsts pārstāvja, īpašo stāvokli un apņemas neveikt darbības, kas Latvijas Republikā vai norises vietā var tikt uzskatītas par aizskarošām, necienīgām, delegāciju apkaunojošām un tai vai LOK zaudējumus nodarošām.»

Rodžers Lodziņš augstāk minēto pārkāpumu ir veicis Olimpiskās komandas «Phjončhana 2018» publiskajā sarakstē WhatsApp grupā š.g. 30.janvārī, kurā rupji un aizskaroši, lietojot arī necenzētus izteicienus, ir apvainojis olimpiskās komandas sportistus, trenerus, apkalpojošo personālu un administrāciju.

Lēmumu par izslēgšanu no Latvijas olimpiskās delegācijas sastāva saskaņā ar vienošanās 4.1.3. punktu pieņēma Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, Latvijas olimpiskās delegācijas «Phjončhana 2018» vadītājs un LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Latvijas olimpiskās vienības vadītājs un LOK viceprezidents Einars Fogelis, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols un ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Lēmums tika saskaņots ar Latvijas skeletona izlases galveno treneri Daini Dukuru.

Saskaņā ar vienošanās 4.1.3. punktu Rodžeram Lodziņam ir anulēta akreditācija Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Vienošanās par sadarbību Latvijas Olimpiskās delegācijas «Phjončhana 2018» ietvaros tiek parakstīta trīspusēji. To paraksta delegācijas dalībnieks, attiecīgo sporta veidu federācijas prezidents un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu