Emocionālā labklājība – galvenā 2018. gada interjera dizaina aktualitāte

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Urbanizācijas laikmets un dzīves telpu nepietiekamība lielpilsētās pieprasa iztikt ar mazākām platībām. Attīstītāji visā pasaulē samazina dzīvokļu izmērus, dzīvesvietām pilsētās kļūstot arvien kompaktākām. Interjera dizaina studijas INTRANTE radītāja un vadītāja Lolita Freidmane stāsta, ka arī mūsdienu cilvēks ir sapratis, ka patiesībā mums nemaz tik daudz nav nepieciešams: ne kvadrātmetru, ne mēbeļu, ne trauku. Ir tikai viens, no kā mēs neesam gatavi atteikties - no sava personīgā komforta.

INTRANTE

Interjera dizaina studijas INTRANTE vadītāja Lolita Freidmane stāsta, ka par 2018. gada aktualitāti, turklāt, visās tās izpausmēs, kļūs emocionālā labklājība: «Palielinās vēlme pēc mierīga, neuzbāzīga dzīvesveida, kurā mūsu mājas ir galvenais patvērums no straujās un skaļās ikdienas. Visvairāk mēs novērtējam to, kas nodrošina visaugstāko personīgā komforta līmeni, mājīgumu un mieru.» Tieši tāpēc īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, kas nepieciešams mūsdienīgam, mobilam cilvēkam, un ietilpst nelielā platībā, tajā pašā laikā saglabājot komfortu.

www.homer.lv

Pasaulē šobrīd iezīmējas trīs galvenās dizaina tendences:

1. Individualizācija - mēbeļu transformeri un moduļu mēbeles

«Patērētājs vairs nevēlas dzirdēt stāstus - viņš izvēlas tos stāstīt. Viņš pats vēlas visu piedzīvot un izbaudīt ar jaunu pieredzi,» tā saka dizainers Vincent Gregoire. Interjerā, kas tiek īpaši pielāgots īpašnieka vajadzībām, atradīsies unikāli, ekskluzīvi priekšmeti - lietas, kas ir paredzētas tieši mums un atspoguļo mūsu individuālo stilu un personību. Tieši tāpēc aktuāli ir elastīgi un mobili risinājumi, piemēram, mēbeles - transformeri, moduļu dīvāni, saliekamie un izvelkamie galdiņi, izlokāmas gultas un slēptas virtuves.

Foto: Publicitātes foto

Luksusa prece mūsdienās nav arī pēc individuāliem izmēriem veidoti dīvāni, jo tirgus pielāgojas patērētājam un piedāvā mīksto un korpusa mēbeļu modulāciju pēc izvēles. Dizaineri arvien vairāk izvēlas radīt eklektiskus interjerus - stilu sajaukumu, kas vislabāk spēj parādīt īpašnieka personību. «2018. gada sauklis skan šādi: ignorējiet tendences un atklājiet savu personību!» zina teikt INTRANTE vadītāja. Īpašā uzmanības centrā - mēbeles, kas tiek izgatavotas pēc individuāla pasūtījuma.

www.homer.lv

2. Harmoniskas mājas - kvalitatīva apdare un materiālu greznība

Šobrīd, kā nekad iepriekš, aktuāls ir dizains, kurš mūs māk noskaņot uz dvēseles un ķermeņa atbrīvošanos – tā kā mēs jūtamies, ietinoties pledā, pie kamīna, lasot grāmatu vai baudot vīnu sveču gaismā. Modē ir atslābinošas, atvēsinātas, mierpilnas telpas. Skaidri silueti, bāli toņi, caurspīdīgas un bezsvara struktūras, smalkas kontūras, abstrakta grafika, neliels skaits priekšmetu un brīvi laukumi starp objektiem. Proti, no interjera tiek izņemts viss kaitinošais un liekais.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā prioritāte - drošība, neitralitāte un izolācija no apkārtējām skaņām. Piemēram, mīksto mēbeļu ražotāji plašā klāstā piedāvā universāli transformējamus atpūtas krēslus un dīvānus (tiem ir vairāki modulāciju scenāriji). «Atpūtas krēsli un dīvāni kļūst par mājokļa miera un relaksācijas oāzi. Krēsliem ir regulējami sēdekļa slīpumi, kas nodrošina ergonomiski sēdvietu komfortu - mehānismi, kas nodrošina optimālu pozīciju maksimāli ērtai atpūtai. Savukārt dīvāniem ir vairāki modulāciju scenāriji – viens dīvāns var piedāvāt līdz pat trīs un četriem izvietojuma variantiem,» skaidro L. Freidmane.

Rūpēs par emocionālo komfortu, apdarē ienāk mīksti, taustei tīkami materiāli. Īpaši izcelts tiek samts, kas mūsu ikdienai piešķir greznību, bet pieskārienam – siltumu. Modē ir arī visi dārgakmeņu toņi - safīrs, citrīns, smaragds, ametists un rozā granāts. Tos vari izmantot akcentos.

Foto: Publicitātes foto

3. Digitalizācija - funkcionalitāte un jaunākās tehnoloģijas

INTRANTE vadītāja norāda, ka par nepieciešamību kļūst tehnoloģiskās inovācijas - digitalizācija, kur īpašu lomu spēlē procesu automatizācija, uzraudzība un inženierkomunikāciju vadība, kā arī energoapgādes drošība. Dizaina priekšmetos aktuālas ir mēbeles, kas ir radītas, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un materiālus.

Ideāls risinājumus nelielās telpās - mobilas, funkcionālas mēbeles, transformējamas ar ultra - mūsdienīgu komplektāciju: pielāgojamu augstumu, apgaismojumu intensitāti, kājiņām, tāpat arī bezvadu lādēšanas iespējām gudrajiem telefoniem (smartphone) un tamlīdzīgi.

Foto: Publicitātes foto

Plašāku ieskatu 2018. gada dizaina tendencēs gūsti INTRANTE sagatavotajā galerijā interjera un dizaina portālā Homer.lv!

www.homer.lv

Homer.lv iesaka:

BALTIJĀ LIELĀKAIS INTERJERA, DIZAINA PRIEKŠMETU UN APDARES MATERIĀLU TEMATISKAIS KVARTĀLS - DECCO CENTRS!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu