Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sievietei uzkritusi piekaramo griestu plāksne

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā kādai sievietei uzkritusi piekaramo griestu plāksne, tādēļ notikuma vietā ieradusies policija, portālu TVNET informēja notikušā aculiecinieki.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvis Augusts Zilberts šo informāciju apstiprināja. «Jā, ir tāda lieta. Policija ieradās uz apskati,» sacīja Zilberts.

Patlaban nekādu plašāku informāciju viņš nevarēja sniegt, jo pats tikai pirms neilga laika par šo incidentu uzzinājis.

Tuvākajā laikā plānota bibliotēkas darbinieku sapulce, pēc kuras Zilberts solīja sniegt sīkāku informāciju.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska portālam norādīja, ka saistībā ar notikušo uzsākta resoriskā pārbaude un plānots informēt Darba inspekciju un būvvaldi.

Pēc policijas pārstāves sniegtās informācijas sievietei uzkritusi viena piekaramo griestu plāksne un tas noticis telpā, kurā netiek pieņemti apmeklētāji, bet strādā darbinieki.

Pēc brīža Gžibovska sazinājās ar portālu, lai precizētu, ka griestu plātne sievietei uzkritusi vakar pulksten 13:30.

Dienas gaitā Zilberts sniedza plašāku informāciju par notikušo: «Apstiprinu, ka vakar ap plkst. 13.30 LNB darbiniecei darba kabinetā uzkritusi iekaramo griestu plāksne. Visticamāk, incidents saistāms ar nekvalitatīvu un neprecīzu griestu iekāršanu, uzstādīšanu bibliotēkas būvniecības laikā.»

Šobrīd zināms, ka sievietes dzīvībai bīstama situācija nav konstatēta, taču viņai ir nozīmētas ārstu pārbaudes. Jāpiebilst, ka visi LNB darbinieki ir apdrošināti, informēja LNB pārstāvis.

«Kā mani informē LNB darba aizsardzības inženieris, vakar pēc incidenta izveidota profesionālu LNB darbinieku (inženieru) grupa, kas veica iekaramo griestu konstrukciju vizuālu novērtējumu gan darbinieku kabinetos, gan lasītavās. Griestu plākšņu vizuālas pārbaudes rezultātā iespējams noteikt, vai konstrukcijā ir konstatējama bīstamība. Pārbaudes turpinās, taču līdz šim nav konstatēti šādi griestu nestabilitātes riski citās telpās,» sacīja Zilberts,

«Šobrīd esam saziņā ar darbinieci un sekojam līdzi informācijai par viņas veselības stāvokli. Pēc Valsts policijas darbinieku apsekojuma LNB ieradīsies arī inspektors ekspertīzes jautājumos, lai novērtētu radušos situāciju un tehniskos apstākļus,» piebilda LNB pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu