Ģitārists Aivars Gudrais ar koncertu svinēs 60. jubileju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar koncertu «Dvēseles 6 stīgas», pulcējot draugus un domubiedrus - komponistus Mārtiņu Braunu, Jāni Lūsēnu, dziedātājus Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Zani Gudro, Ievu Sutugovu, Raimondu Ozolu (vijole), Juri Kristonu (taustiņinstrumenti), Modri Laizānu (bass), Rūdolfu Dankfeldu (sitamie instrumenti) un Andi Klučnieku (flauta, stabules), 12. maijā plkst. 19 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē savus 60 gadus atzīmēs ģitārists Aivars Gudrais.

Kā teicis mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, «astoņdesmitajos gados Latvijā Aivars Gudrais bija ģitārists «uz izķeršanu». Ārtroka un simforoka grupām vajadzēja ģitāristu, kurš varētu izspēlēt sarežģītas partitūras, kas bija radušās mūzikas autoru iztēlē. Aivars uz skatuves daudz nerunā un nedzied, bet izpaužas ģitārspēlē – varētu pat teikt, ka viņš dzied ar elektrisko ģitāru, jo reti kurš ģitārists no instrumenta stīgām spēj izvilināt skaņas, kas ir tik tuvas cilvēka balsij. Te nav runa par ļoti ātru un bezmaz sportisku neskaitāmu nošu izspēlēšanu jeb birdināšanu, bet plūstošu skaņu ainavu radīšanu, ar pirkstiem jutekliski pieskaroties stīgām, lai radītu gandrīz nepārtrauktas skaņu vibrācijas. Šo Gudrā spēju un īpašo vibrāciju pazina un savās kompozīcijās izmantoja labākie latviešu komponisti, kuri vadīja rokgrupas, - Mārtiņš Brauns «Sīpolos», Jānis Lūsēns «Zodiakā», Imants Kalniņš «Turaidas rozē».»

Aivars Gudrais šajās grupās ienesa savu skaņu rokrakstu, kurš ir vienmēr atpazīstams, turklāt daudzi solo ir paša Aivara radīti. Sadarbību un draudzību ar minētajiem komponistiem viņš turpina joprojām, muzicējot visdažādākajos projektos. Tieši šo komponistu mūzika ir esence un neizsīkstošs avots Aivara dvēseles izpausmei. Jubilejas koncertā skanēs dziesmas un instrumentālā mūzika no Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna un Mārtiņa Brauna 80. gadu un vēlākas daiļrades.

Biļetes iepriekšpārdošanā – «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu