Tramps paraksta rīkojumu: Gvantanamo cietums turpinās darbu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps ir parakstījis jaunu izpildrīkojumu par ASV armijas cietuma Gvantanamo līcī darbības turpināšanu, otrdien paziņoja Baltā nama administrācija.

Tramps jau prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā 2016.gadā lika saprast, ka viņš vēlas saglabāt Gvantanamo cietumu un «to piepildīt ar dažiem sliktiem puišiem». Viņa izpildrīkojums, par kuru Baltais nams paziņoja īsi pirms Trampa runas par valsts stāvokli, tomēr iezīmē oficiālu atteikšanos no iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas mēģinājumiem slēgt šo cietumu.

Rīkojumā teikts, ka ASV saglabā iespēju ieslodzīt Gvantanamo jaunus ienaidnieka karotājus, kad tas ir nepieciešams. Tas arī pieprasa aizsardzības ministram ieteikt kritērijus to cilvēku likteņa noteikšanai, kurus ASV sagūstījušas bruņotā konfliktā, tostarp par viņu nosūtīšanu uz Gvantanamo.

«Izpildrīkojums saglabā svarīgu instrumentu ASV un to pilsoņu aizsargāšanai no nozīmīgiem draudiem, kuri turpinās,» paziņoja Baltais nams. «Bruņotā konfliktā sagūstītu ienaidnieku apcietināšana ir likumīgs un nepieciešams karadarbības instruments, kam arī turpmāk jābūt pieejamam Savienotajām Valstīm.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu