Alonso jūnijā piedalīsies Lemānas 24 stundu sacīkstēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Fernando Alonso no Spānijas, kurš pārstāv «McLaren» komandu, jūnijā piedalīsies prestižajās 24 stundu sacīkstēs.

Alonso vēlas atkārtot leģendārā britu autosportista Greiema Hila savulaik iespēto, jo viņš karjeras laikā spēja uzvarēt F-1 Monako «Grand Prix» izcīņā, slavenajās Indianapolisas 500 jūdžu sacīkstēs, kā arī Lemānas 24 stundu izturības sacīkstēs.

Pērn spānis jau izmēģināja laimi Indianapolisā, kur sacīkstēs ilgu laiku bija līderis, taču 11 apļus pirms finiša dzinēja defekta dēļ viņam nācās izstāties. Lai piedalītos Indianapolisas 500 jūdžu sacensībās, Alonso izlaida F-1 posmu tieši Monako.

Savukārt šogad Alonso plāno startēt Lemānā, saņemot atļauju no «Mclaren» komandas. Lai labāk sagatavotos diennakts sacensībām, spānis plāno piedalīties arī vairākos pasaules izturības čempionāta (WEC) posmos, taču viņa prioritāte joprojām būs F-1 sacensības.

«Pateicoties «McLaren» pretimnākšanai, šosezon man būs iespēja cīnīties par uzvaru Lemānā. Tas ir liels izaicinājums, jo var notikt kas neparedzēts, tomēr es būšu tam gatavs un cīnīšos. «McLaren» komanda mani saprot un atbalsta, jo zina, ko man nozīmē dalība Lemānā,» sacīja Alonso, uzsverot, ka tas neiespaidos viņa mērķus gaidāmajā F-1 sezonā.

«Šis izaicinājums nekādā mērā nemaina manus galvenos uzdevumus, jo vēlos ar «McLaren» komandu katrā F-1 posmā būt konkurētspējīgs,» piebilda spānis.

Jāpiebilst, ka pirmo pieredzi izturības sacensībās Alonso guva jau aizvadītajā nedēļā, piedaloties sacīkstēs Deitonā, ASV, kur ierindojās 38.vietā.

Alonso par F-1 čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, bet pērn startēja neveiksmi, kopvērtējumā paliekot 15.vietā.

Šogad Lemānas 24 stundu sacīkstes norisināsies 16. un 17.jūnijā starp F-1 posmiem Kanādā un Austrijā.

Jau vēstīts, ka pērn Lemānā debitēja Konstantīns Calko, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš startējis šajās prestižajās sacensībās, ar «ARC Bratislava» komandu ieņemot 45.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu