Vai kosmosā ir iespējams nodarboties ar seksu? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no biežākajiem jautājumiem, ko cilvēki mēdz uzdot astronautiem, protams, ir – vai bezsvara telpā ir iespējams nodarboties ar seksu? Lai arī pastāv spekulācijas, tomēr uz šo jautājumu neviens vēl nav atbildējis - vai nu astronauti patiešām ar seksu kosmosā nav mēģinājuši nodarboties, vai arī baidās par to runāt. Pats par sevi saprotams, ka neziņai ir jāpieliek trekns punkts. Cilvēks taču jau lūko patverties uz Marsa vai citām planētām, bet seksu vajadzēs arī tur. Lūk, kā uz šo problēmu skatās eksperti.

Kā rakstīts izdevumā «Thoughtco», no fizikas viedokļa sekss kosmosā būtu visai sarežģīti paveicams process. Mikrogravitācija, kādu astronauti piedzīvo Starptautiskajā kosmosa stacijā, piemēram, rada dažādas neērtības pat tik vienkāršās darbībās kā ēšana, gulēšana un vingrošana. Sekss, protams, nav izņēmums.

Turklāt asinsrite kosmosā niecīgās gravitācijas dēļ cilvēka organismā nenotiek tāpat kā uz Zemes. Īpaši vīriešiem, kuriem tāpēc būtu ļoti grūti sasniegt erekciju, kas, kā zināms, ir svarīga seksuāla akta veikšanā. Tiesa, tas neattur astronautus praktizēt dažādas seksa alternatīvas, tomēr skaidrs, ka tradicionāls sekss ar visām no tā izrietošajām sekām būtu praktiski neiespējams.

Otra problēma ir svīšana, proti, kad astronauti kosmosā svīst, sviedri tiecas sakrāties kārtu kārtām uz to ādas, kas padara to lipīgu un slapju. Tas viss seksu padarītu ne visai patīkamu, lipīgu, slidenu un slapju.

Tā kā vājā gravitācija ietekmē asinsriti un citu ķermeņa šķidrumu plūdumu, arī ieņemt bērnu kosmosā nebūtu tik vienkārši.

Trešā problēma slēpjas kustībās. Zināms, ka sekss pieprasa fizisku aktivitāti. Mikrogravitācijas apstākļos pat maiga pieskaršanās kādam objektam liek tam virpuļot un lidot pa visu telpu. Tas padara fizisku kontaktu diezgan sarežģītu.

Tomēr astronauti kosmosā pamanās, piemēram, vingrot. Šā procesa laikā tie burtiski piestiprina sevi pie sienas, lai neaizlidotu prom. Teorētiski tāpat varētu rīkoties, arī nodarbojoties ar seksu.

Vai sekss kosmosā ir noticis?

Vairākus gadus klīda baumas, ka NASA kosmosā veic seksuāla rakstura eksperimentus. Lai arī šīs baumas tika aktīvi noliegtas, tomēr cilvēki joprojām tām tic. Savukārt, ja astronauti ar seksu gribētu nodarboties «pa kluso», tas būtu teju neiespējami, jo visi astronautu bioloģiskie rādītāji tiek monitorēti.

Ja arī astronauti nolemtu solidarizēties un atslēgt visus mēraparātus, lai nodotos pamatīgai kosmosa orģijai, tas būtu visai sarežģīti, ņemot vērā, ka vietas kosmosa stacijās nav īpaši daudz, kā arī astronautiem ir stingrs darba grafiks un tā neievērošana būtu rupjš pārkāpums, un bezatbildība.

Lai arī pašlaik izskatās, ka sekss kosmosā ir pamatīgi sarežģīta lieta, tomēr nav izslēgts, ka varas iestādes šādus eksperimentus veic. Kādreiz taču mums būs jābūt gataviem seksu un visas no tā izrietošās sekas vērst plašumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu