Ostapenko Sanktpēterburgas turnīru sāks pret pieredzējušo Zvonarjovu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko Krievijas pilsētā Sanktēterburgā notiekošo WTA «Prmeier» sērijas turnīru sāks pret pieredzējušo mājinieci Veru Zvonarjovu, kura savulaik pasaules rangā bija otrā.

Pasaules sestā rakete Ostapenko šajā turnīrā ir izlikta ar otro numuru, tāpēc viņai pirmā kārta bija brīva, bet Latvijas tenisistes pretiniece noskaidrojās otrdien Zvonarjovas un Beļģijas tenisistes Kiki Bertensas duelī.

Šajā turnīrā rīkotāju īpašo ielūgumu jeb «wild card» saņēmusī Zvonarjova, kura pasaules rangā ir 197.vietā, uzvarēja pirmajā setā, bet pēc tam ranga 28.rakete Bertensa veselības problēmu dēļ no tālākās cīņas atteicās.

Zvonarevai šī bija pirmā uzvara pār kādu pasaules ranga TOP30 spēlētāju kopš 2015.gada.

Ostapenko, kurš pirmdien pasaules rangā sasniedza sev rekordaugsto sesto pozīciju, līdz šim ar 33 gadus veco Zvonarjovu, kura par Latvijas tenisisti ir 13 gadus vecāka, nav spēlējusi.

Zvonarjova ir titulēta tenisiste, jo karjeras laikā izcīnījusi 12 WTA raudzes turnīru titulus, kā arī divas reizes spēlējusi «Grand Slam» vienspēļu turnīru finālā, taču 2010.gadā zaudēja Vimbldonas un ASV atklātā čempionāta izšķirošajās spēlēs. Tiesa, viņai ir četri «Grand Slam» tituli dubultspēlēs, pēdējo no tiem izcīnot 2012.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pēdējo reizi WTA turnīrā viņa uzvarēja gan 2011.gadā Dohā, tāpat viņa karjeras laikā 18 reizes zaudējusi WTA turnīru finālos.

Zvonarevas daudzsološo karjeru iespaidojušas veselības problēmas, jo 2013.gadā viņa guva nopietnu pleca traumu, pēc operācijas tenisā atgriežoties vien pēc pusotra gada pārtraukuma. Tāpat tenisiste izlaida lielāko daļu 2015.gada sezonas, kā arī pilnībā nespēlēja 2016.gadā, taču tad iemesli bija daudz priecīgāki, jo tenisiste kļuva par māmiņu, apritē atgriežoties pērn, taču piedalījās tikai piecos WTA raudzes turnīros, tiekot līdz finālam WTA zemākā līmeņa turnīrā Ķīnas pilsētā Daliaņā, kā arī līdz pusfinālam Taškentas WTA «International» sērijas turnīrā.

Šosezon Zvonarjovai piedalījās arī Austrālijas atklātajā čempionātā, taču zaudēja jau kvalifikācijas pirmajā kārtā, savukārt gadu iesāka tiekot līdz ceturtdaļfinālam ITF 25 000 sērijas turnīrā Pleifordā.

Ostapenko Sanktpēterburgā spēlējusi iepriekšējos divus gadus, tomēr ne reizi nav spējusi pārvarēt pirmo kārtu, turklāt nav spējusi uzvarēt pat setu. Tiesa, pērn viņa kopā ar polieti Alicju Rosolsku bija labākās dubultspēļu sacensībās.

Tikmēr Zvonarjovai šī ir debija Sanktpēterburgas turnīrā.

Startēt šajā turnīrā sākotnēji bija iecerējusi arī Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura gan veselības likstu dēļ no šādas izdevības atteikusies.

Ostapenko sezonas pirmajā «Grand Slam» turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - aizkļuva līdz trešajai kārtai, cīņā par vietu astotdaļfinālā zaudējot igaunietei Anetei Kontaveitai.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa «French Open» izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA «International» turnīrā.

Pērn Ostapenko WTA pamatturnīros guva 48 uzvaras, kamēr gadu iepriekš viņa tika vien pie 19 panākumiem.

Ostapenko panākumi pamanīti arī pasaulē un viņa izvirzīta prestižajai «Laureus» sporta balvai kategorijā 2017.gada lielākais atklājums jeb izlaušanās.

Šo sezonu Ostapenko sāka ar lielu ceļošanu. Latvijas tenisiste sezonai gatavojās Rīgā, neilgi pirms Ziemassvētkiem devās uz pārbaudes turnīru Taizemē, tad uz pāris dienām atgriezās Rīgā, lai tālāk dotos uz Kataru, kur aizvadīja pārbaudes spēli ar amerikāņu zvaigzni Serēnu Viljamsu. Turpinājumā viņa devās uz sezonas pirmo turnīru Ķīnā, kur zaudēja pirmajā kārtā, bet vēl pēc pāris dienām devās uz liela karstuma pārņemto Austrāliju un vairāk nekā 40 grādos pēc Celsija cieta neveiksmi arī sezonas otrajā oficiālajā mačā.

Nākamajā nedēļā Ostapenko un Sevastova iecerējušas piedalīties Federāciju kausā. Latvija sacentīsies Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā un ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Polijas, Turcijas un Austrijas izlasēm.

Federāciju kausa turnīrs «Tallink» tenisa centrā Igaunijā norisināsies no 7.līdz 10.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu