Slavenības, par kurām nekad neiedomāsies, ka viņi ir stingri vecāki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix/Vida Press

Arī slavenības ir tikai cilvēki, un vecāku lomu viņi pilda tāpat kā ikviens no mums. Arī viņiem reizēm nākas būt stingrākiem un neļaut vaļu bērnu kaprīzēm. Uzzini, kuras no slavenībām savā mājā neļauj skatīties televizoru, kuras bērniem ieaudzinājušas lieliskas manieres, kuras liek ievērot bezglutēna diētu un kuras liek, atbildot vecākiem, teikt «jā, kungs» un «jā, kundze», ziņo womansday.com.

 
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Madonna

2005. gada intervijā žurnālam «Harpers & Queen» Madonna atzina, ka ir ļoti stingra savā nostājā: «Mani bērni neskatās TV… TV ir mēsls. Tiku audzināta bez tā un neko nepalaidu garām. TV ir inde. Neviens mājā par to pat nerunā. Jā, mums ir televizori, bet tie ir paredzēti tikai, lai skatītos filmas. Mūsu mājā nav arī žurnālu un avīžu.»

 
Foto: Scanpix

Mišela un Baraks Obama

Ilgus gadus vadot savu valsti (ASV), Mišela un Baraks paspēja izkontrolēt arī savas meitas – Sašu un Meliju un viņu pavadīto laiku pie televizora un datora. «Mums ir savi noteikumi par to,» teica Mišela. Meitenēm ir limitēts laiks. Darbdienās nav ļauts sēdēt pie TV un datora, ja nu vienīgi tās ir ar skolu saistītas video sarunas. Un, kad tās ir, vienalga ieeju viņu istabās un pārbaudu, vai tiešām sarunas ir par skolu.»

 
Foto: TT NYHETSBYRON

Viktorija un Deivids Bekhemi

Tas, ka Bekhemu četri bērni augot ir bijuši uzmanības centrā, nenozīmē, ka viņiem nav noteikumu. Viktorija pastāstīja žurnālam «E!»: «Mēs vienmēr esam bijuši stingri pret bērniem. Viņiem ir lieliskas manieres, viņi vienmēr pateiks «lūdzu» un «paldies» un, manuprāt, tas ir ļoti svarīgi. Tajā pašā laikā viņi ir ļoti jautri, pat traki – skrien pa māju, dzied un dejo, spārda futbola bumbu, kaut arī es to viņiem neļauju darīt.»

 
Foto: Reuters/Scanpix

Gvineta Paltrova

Atšķirībā no Gvinetas jaunākās grāmatas nosaukuma («Tas viss ir viegli: gardas receptes superaizņemtajiem»), viņas bērniem Eplai un Mozum nemaz nav tik viegli. Aktrise un veselīga dzīvesveida piekritēja īsteno mazogļhidrātu un bezglutēna diētu visai ģimenei. «Reizēm, kad mana ģimene neēd pastu, maizi vai apstrādātus graudus, piemēram, baltos rīsus, mūs pārņem īpaša bada sajūta (kas rodas, izvairoties no ogļhidrātiem).»

 

Džesika Alba

Alba stāsta žurnālam «People»: «Mani bērni pastāvīgi nočiepj lietas no citu rokām. Tāpēc tagad ir tā – ja ko izdarīji, tad stāvi kaktā ar degunu pret sienu. Mans divgadīgais bērns var nostāvēt 15 sekundes, līdz brīdim, kad saka – man pietiek! Šādā brīdī esmu stingra, atbildot, ka to nelemsi tu. Mans piecgadīgais bērns kaktā var izturēt apmēram divas minūtes.»

 

Keita Blanšeta

Oskara balvu ieguvušajai aktrisei ir jāspēlē arī mājās – stingra vecāka loma saviem četriem bērniem. «Man nepatīk būt sliktajam policistam, bet reizēm to vienkārši nākas darīt,» teica Blanšeta. «Mēs ar vīru baidāmies par mūsu paaudzes vēlmi būt draugos ar saviem bērniem, nevis būt viņiem par vecākiem. Ja bērnus mēģināsi padarīt tādus pašus kā tu, tad tu esi bīstamos ūdeņos. Domāju, ka esmu mīloša mamma, bet tas, ko zinu, – jāļauj viņiem runāt un jāprot arī uzklausīt. Ceru, ka arī tad, kad viņiem būs 15, viņi runās ar mums tikpat brīvi.»

 
Foto: Rex Features / Vida Press

Denzels Vašingtons

Amerikas Kinoakadēmijas balvu ieguvušais aktieris rezumē savu un sievas Pauletas disciplīnas stilu bērnu audzināšanā: «Viņi patiešām saka – «jā, ser», «nē, ser» vai arī – «jā, mem», «nē, mem». Es vienmēr «elpoju viņiem pakausī», ja viņi dara, ko nepareizu, un viņi to zina. Tas nav tik sarežģīti.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu