Hakeri uzdarbojas: Japānā nozog kriptovalūtu pusmiljarda dolāru vērtībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA Wire/Scanpix

Japānā piedzīvota, domājams, līdz šim vērienīgākā digitālās valūtas zādzība. No Japānas kriptovalūtu biržas «Coincheck» nozagta digitālā nauda 530 miljonu ASV dolāru (428 miljonu eiro) vērtībā, ziņo raidorganizācija CNN. Uzņēmums sola daļēji atdot līdzekļus 260 000 cilvēku, ko skāra hakeru uzbrukums.

Ziņas par vērienīgo zādzību atklātībā nonāca nedēļas nogalē. Līdz šim par lielāko kriptovalūtu zādzību tika uzskatīta apmēram 400 miljonus dolāru vērtu bitkoinu nozagšana no «Mt Gox» biržas 2014.gadā.

Uzbrukumā «Coincheck» tika nozagta mazāk zināma kriptovalūta NEM.

«Coincheck» plāno no saviem līdzekļiem atdot apmēram 80% no zaudētās kriptovalūtas vērtības.

Kad atklātībā nonāca ziņas par zādzību, NEM vērtība nokritās par aptuveni 20%, taču kopš tā laika kriptovalūtas kurss ir atguvies.

Pēdējā laikā hakeru uzbrukumi koncentrēti pret kriptovalūtu biržām - jauniem, neregulētiem uzņēmumiem, kas strādā ar ļoti lielām savu klientu naudas summām, taču ne vienmēr spēj nodrošināt savu tehnoloģiju drošību un neievainojamību.

«Mt Gox» kādreiz bija pasaulē lielākā kriptovalūtu birža, taču bankrotēja neilgi pēc hakeru uzbrukuma 2014.gadā. Tās klienti joprojām nav saņēmuši kompensācijas par zaudētajiem līdzekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu