15 nozīmīgi Nissan, kas tapuši Londonas dizaina centrā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nissan

2018.gada janvārī aprit piecpadsmit gadi, kopš Padingtonas rajonā Londonā tika atklāta Nissan Eiropas dizaina nodaļa (Nissan Design Europe). Gadu gaitā šeit tapuši vairāki zīmolam nozīmīgi modeļi, tai skaitā konceptuālais Qashqai 2003.gadā un ne mazāk populārā Juke koncepts Qazana sešus gadus vēlāk. Taču šie nav vienīgie Nissan automobiļi, kas dzimuši Londonā. Tādu ir krietni vairāk, un nozīmīgākos no tiem uzskaita Nissan Design Europe viceprezidents Mamoru Aoki.

 
Foto: Nissan

Nissan Qashqai koncepts

Šis auto atklāja Nissan inovāciju plānus un ieceri radīt jauna tipa automobili. Ar 2003.gada Qashqai konceptu faktiski sākās Eiropā ārkārtīgi populārais krosoveru segments.

 
Foto: Nissan

Nissan Micra C+C

Micra jau bija populārs mazās klases modelis visā pasaulē, taču 2005.gada C+C (kupeja un kabriolets) modelis tikai vēl vairāk uzsvēra Micra pievilcību.

 
Foto: Nissan

Nissan Terranaut concept

2006.gadā Nissan Londonas dizaina nodaļa prezentēja savu priekšstatu par to, kā varētu izskatīties topošais apvidnieks Pathfinder - automobilis, kas paredzēts piedzīvojumu meklētājiem, zinātniekiem un ģeologiem, kuri dodas uz ekstrēmākajiem reģioniem visā pasaulē.

 
Foto: Nissan

Nissan Qashqai

2007.gadā dienas gaismu ieraudzīja un nekavējoties ārkārtīgi populārs Eiropā kļuva Nissan pirmais C segmenta krosovers Qashqai. Līdz 2007.gada beigām «vecajā pasaulē» kopumā bija pārdoti jau gandrīz 100 000 Qashqai.

 
Foto: Nissan

NV200 concept

2007.gadā Nissan Londonas dizaina nodaļa prezentēja inovatīvu mobila biroja un daudzfunkcionāla auto apvienojumu, par bāzi ņemot busiņu NV200.

 
Foto: Nissan

Qazana concept

Tā kā Qashqai izrādījās ārkārtīgi populārs automobilis, Nissan nolēma izlaist mazāka izmēra krosoveru. Ieceres rezultāts bija krietni vien savdabīga dizaina konceptauto Qazana.

 
Foto: Nissan

Nissan Juke

Par Nissan dizaina ikonu 2010.gadā kļuva mazās klases, tas ir - B segmenta - krosovers Juke. Mamoru Aoki norāda, ka Juke bija Nissan Design Europe potenciāla apliecinājums.

 
Foto: Nissan

Otrās paaudzes Qashqai

2013.gadā dienas gaismu ieraudzīja otrās paaudzes Qashqai - visādā ziņā citādāks un modernāks automobilis, taču ar visām labākajām oriģinālā Qashqai praktiskuma un veiktspējas īpašībām.

 
Foto: Nissan

Nissan Concept 2020

2014.gadā Nissan dizaina nodaļa Londonā prezentēja konceptuālu superauto, kas pēc Mamoru Aoki teiktā iemiesoja kompānijas izpratni par «emocionālo ģeometriju» un arīdzan demonstrēja Nissan dizaina attīstības virzienu.

 
Foto: Nissan

Infiniti Emerg-E concept

Šis konceptauto tapa 2014.gadā un ir Nissan koncernā ietilpstošā premium zīmola Infiniti dizaina vispārākā izpausme. Šis auto simbolizē Infiniti prasmi apvienot veiktspēju ar nākotnes dizaina ievirzi un videi draudzīgu pārvietošanos.

 
Foto: Nissan

Gripz concept

Šis auto tika prezentēts 2015.gadā un iemieso B segmenta krosovera un sporta auto īpašības. Piedevām šis auto, tāpat kā Concept 2020 ir apliecinājums Nissan dizaina attīstības virzienam.

 
Foto: Nissan

Infiniti QX30 concept

Ar šo auto pasaule tika iepazīstināta 2015.gadā, un tā bija Infiniti vīzija par kompaktu krosoveru premium segmentā, kam jāaizsniedz jauni pircēji. Nepagāja ilgs laiks, iekams Infiniti izlaida sērijveida QX30.

 
Foto: Nissan

Blade Glider prototips

2016.gadā Nissan prezentēja revolucionāru augstas veiktspējas prototipu ar elektromotoru Blade Glider. Lai gan auto piesaista uzmanību, kur vien nonāk, līdz masveida ražošanai tas pagaidām tā arī nav nonācis.

 
Foto: Nissan

Navara EnGuard concept

Ar šo 2016.gada konceptauto Nissan Design Europe vēlējās parādīt, kādas ir automobiļu individualizēšanas iespējas. Piedevām, izmantojot elektromobiļu baterijas, šādam auto ir lietojums uzņēmumos, kas strādā nomaļos apvidos.

 
Foto: Nissan

Infiniti Q60 Project Black S

Ar šo 2017.gada konceptauto Nissan pētīja iespējas izveidot jaunu augstas veiktspējas modeļu līniju, kas cita starpā tiktu apgādāta ar Formula 1 pasaulē iedvesmu guvušu hibrīddzinēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu