Del Toro skaidro, kāpēc filmā jābūt varones masturbēšanas ainām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Daudzi, kas noskatījušies vairākām «Oskara» balvām nominēto režisora Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) fantastikas filmu «The Shape of Water» («Ūdens forma»), noteikti ievēroja, ka lentē režisors visnotaļ atklāti portretējis galvenās varones intīmo dzīvi, viņas rīta rituālu - masturbēšanu vannā.

Meksikāņu kino meistars vienmēr izcēlies ar to, ka īpašu vērību filmās piešķir detaļām, un arī aktrises Sallijas Hokinsas (Sally Hawkins) atveidotās mēmās apkopējas uzvedībā un rīcībā iestrādātās nianses nav nejaušas.

Atgādinām, ka filmas darbība norisinās ASV 60. gados, Aukstā kara laikā. Hokinsas varone Ilaisa, strādādama slepenā laboratorijā, iemīlas kādā mistiskā, nārai līdzīgā būtnē, kas dzīvo ūdenī.

Bez neviena izteikta vārda Hokinsa uz ekrāna spēj nodemonstrēt plašu emociju gammu.

«Es rakstīju viņai šo lomu, jo viņa vienlaikus ir parasta un neparasta,» skaidro režisors. «Es vēlējos uz ekrāna parādīt, kā viņa sapņo par ūdeni, izmanto ūdeni olu vārīšanai un tad iet vannā un masturbē, spodrina kurpes un dodas uz darbu.»

Foto: Ekrānuzņēmums

Masturbēšana ir daļa no ikdienas rutīnas. Režisors vēlējies atainot sievietes seksualitāti kā kaut ko dabisku, kas šādi bieži uz lielā ekrāna netiek parādīta.

«Mēs esam pieraduši, ka sievietes seksualitāte uz lielā ekrāna netiek attēlota vai tiek pārāk glamūrizēta,»

viņš skaidro.

«Es ceru, ka pēc filmas, izejot no kino, cilvēki dosies mājās, dungodami pie sevis, ar to nedomāju filmas mūziku, bet pašu filmu, tās noskaņu. Cilvēki dungos par seksu, mīlestību, dzīvi, empātiju,» tā 53 gadus vecais režisors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu