Latvijas kamaniņu komanda izcīna bronzu Eiropas čempionāta stafetē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kamaniņu sporta komanda svētdien Siguldā izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionāta, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa noslēdzošais - devītais - posms, stafetē.

Latvijas komandas rindās svētdien startēja teicamā formā esošā Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, kā arī divnieku ekipāža Andris un Juris Šici. Latvieši savus braucienus veica bez lielām kļūdām, sākotnēji atpaliekot vien no Krievijas.

Kā noslēdzošā komanda stafetē startēja spēcīgā Vācija, taču tās braucēji trasē pieļāva vairākas kļūdas, kas reāli neļāva cīnīties par pirmo vietu, tomēr viņiem izdevās tikai par 0,018 sekundēm apsteigt Latviju un iegūt sudrabu.

Noslēgumā par stafetes uzvarētājiem kļuva Krievijas kamaniņu braucēji, kuru sastāvā startēja Tatjana Ivanova, Semjons Pavļičenko un divnieks Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs. Latvijas komanda no Krievijas atpalika par 0,179 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā ar 485 punktiem noslēgumā uzvarēja Vācija, kas par 85 punktu tiesu pārspēja austriešus. Trešā ar 381 punktu bija Kanāda, bet Latvija bija ceturtā, no pirmā trijnieka atpaliekot tikai 11 punktus. Savukārt piekto vietu ar 367 punktiem ieņēma Krievija.

Latvijas divnieku ekipāžas Andris un Juris Šici, Oskars Gudrmovičs/Pēteris Kalniņš un dāmu braucēja Kendija Aparjode svētdien Siguldas trasē izcīnīja medaļas Pasaules kausa posma Sprinta kausa sacensībās.

Sprinta sacensības netiek iekļautas Eiropas čempionāta ieskaitē, tāpēc par tām vecā kontinenta godalgas iegūt nevar.

Līdz ar komandu stafetes sacensībām Siguldā Eiropas čempionāts un Pasaules kausa posms kamaniņu sportā ir noslēdzies.

Sestdien divnieku sacensībās pie medaļas tika Šici, kuri ieguva sudrabu, kamēr Gudramovičs/Kalniņš palika ceturtie. Šici divnieku sacensībās uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla kāpa otro reizi karjerā, jo 2015.gadā Sočos viņi tika pie bronzas medaļām, savukārt vēl septiņas Vecā kontinenta meistarsacīkšu godalgas viņi ieguvuši komandu stafetē, tostarp 2008. un 2010.gadā kļūstot par čempioniem.

Savukārt dāmām labākā bija 21 gadu vecā Aparjode, kura ieguva piekto vietu, tādējādi sekmīgi aizvadot jau otro posmu pēc kārtas un sasniedzot lielisku formu pirms februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Tikmēr svētdien vīriešu sacensībās vislabāk nostartēja Kivlenieks, kurš izcīnīja ceturto vietu.

Eiropas čempionāts Siguldā notika arī 2014.gadā neilgi pirms Soču olimpiskajām spēlēm un 2010.gadā pirms Vankūveras Olimpiādes. Tāpat kontinenta godalgas Latvijā dalītas arī 1996.gadā.

Pērn Eiropas čempionāts norisinājās Kēnigszē trasē, kur Latvija izcīnīja bronzas medaļu komandu stafetē. Komandu stafetē Latvija pie medaļām tikusi jau iepriekšējos četros Eiropas čempionātos, turklāt tāpat 2015.gadā bronzu kontinenta meistarsacīkstēs divniekiem ieguva Andris un Juris Šici, bet 2016.gadā sudrabu dāmu sacensībās izcīnīja Elīza Cauce.

Tāpat Latvijā 2003. un 2015.gadā risinājies pasaules čempionāts.

Šajā sporta veidā Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Inārs Kivlenieks, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Juris Šics, Andris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis gada izskaņā Siguldā lauza plaukstu, kas viņam liegs piedalīties februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Pēc komandas iekšējās atlases jau iepriekš bija zināms, ka vīru vieniniekos Phjončhanā startēs Aparjods un Kivlenieks, kamēr Rozītim un Dārzniekam pēc pieciem Pasaules kausa posmiem un divām kontrolsacensībām bija teju identisks rezultāts, bet Olimpiādē Latviju varēs pārstāvēt vien trīs vīru vieninieki.

Latvijas kamaniņu braucējiem līdzšinējā sezona nav izvērtusies tāda kā vēlētos, jo iepriekš pirms posma Siguldā latvieši vienīgo reizi uz goda pjedestāla kāpat vien piektajā etapā, kad Leikpleisidas trasē ASV trešo vietu Sprinta kausā izcīnīja brāļi Andris un Juris Šici.

Latvijas kamaniņu braucēji pēdējās trijās olimpiskajās spēlēs ir tikuši pie medaļām. Tā 2006.gadā Turīnā Mārtiņš Rubenis izcīnīja bronzas godalgu, kura Latvijai kļuva par pirmo ziemas olimpiskajās spēlēs kopš valstiskās neatkarības atgūšanas. Savukārt 2010.gadā Vankūverā pie sudraba divnieku sacensībās tika brāļi Andris un Juris Šici, bet 2014.gada Olimpiādē Sočos viņi ieguva bronzu divnieku sacensībās, kā arī trešie bija komandu stafetē kopā ar Rubeni un Elīzu Cauci (tobrīd Tīrumu).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu