Makdeivids uzvar NHL Visu zvaigžņu spēles ātrākā slidotāja konkursā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Edmontonas «Oilers» komandas spīdeklis Konors Makdeivids sestdien Tampā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Visu zvaigžņu spēles ātrākā slidotāja konkursā.

Sestdien risinājās tradicionālie NHL Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursi, nosakot labākos sešās disciplīnās.

Patlaban 21 gadus vecais Makdeivids vienu laukuma apli noslidoja 13,454 sekundēs, kļūdams par pirmo hokejistu, kurš ātrākā slidotāja konkursā uzvarējis divus gadus pēc kārtas.

«Oilers» uzbrucējs pārspēja Breidenu Pointu no Tampabejas «Lightning», kurš apli veica 13,579 sekundēs, bet vēl no 14 sekundēm izslidoja arī Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo «Sabres» vienībā Džeks Aikels, kurš palika trešais.

«Bija jautri. Ātrākā slidotāja konkurss bija tas, kam gatavojos īpaši, jo man patīk šādās sacensībās piedalīties,» atzina Makdeivids.

Tikmēr par spēcīgākā metiena autoru kļuva Vašingtonas «Capitals» komandas krievu zvaigzne Alekandrs Ovečkins. Viņš savā otrajā mēģinājumā ripu raidīja ar ātrumu 101,3 jūdzes/stundā (163,03 kilometri/stundā).

Zīmīgi, ka Ovečkins kļuva par pirmo uzbrucēju kopš sava tautieša Sergeja Fjodorova 2002.gadā, kurš uzvarējis šajā konkursā, jo iepriekš allaž spēcīgākā metiena īpašnieki bija aizsargi.

«Necerēju, ka uzvarēšu, jo domāju, ka labākais būs kāds no aizsargiem. Pirms konkursa par nedaudz nervozēju, vairākiem spēlētājiem sakot, ka priecāšos, ja pārsniegšu 90 jūdze/stundā. Sanāca daudz labāk,» sacīja Ovečkins.

Tikmēr par labāko piespēļu meistaru kļuva Sentluisas «Blues» aizsargs Alekss Pjetrandželo, kurš trīs dažādus vingrinājumus izpildīja 46,610 sekundēs, tuvāko konkurentu pārspējot par vairāk kā astoņām sekundēm.

Vārtsargu konkursā, kurā ripu ķērājiem nācās atvairīt «bullīšus», labākais bija NHL debitantes Vegasas «Golden Knights» spēlētājs Marks Andrē Flerī, kurš uzvarēja 14 dueļos pēc kārtas. Tikmēr Nešvilas «Predators» vārtsargs Peka Rinne spēja atvairīt 13 «bullīšus» pēc kārtas.

Savukārt ripas kontroles stafetē labākais bija Kalgari «Flames» uzbrucējs Džonijs Gudro, kurš vingrinājumu veica 24,650 sekundēs, aiz sevis atstājot Džonu Tavaresu no Ņujorkas «Islanders».

Visbeidzot par precīzāko metienu izpildītāju kļuva Vankūveras «Canucks» uzbrucējs Broks Besers, kurš piecus mērķus sašķaidīja 11,136 sekundes, aiz sevis atstājot Braienu Boilu no Ņūdžersijas «Devils».

NHL Visu Zvaigžņu spēle notiks svētdien.

Tampā NHL Visu Zvaigžņu spēle norisinās otro reizi «Lightning» kluba vēsturē, jo pirmo reizi šāds mačs tika aizvadīts 1999.gadā, kad tajā piedalījās arī Artūrs Irbe.

Līdzīgi kā iepriekšējos divos gados, arī šajā sezonā Zvaigžņu spēlē sacentīsies divīziju komandas, spēli aizvadot formātā «trīs pret trīs».

Četru divīziju komandu kapteiņi būs Konors Makdeivids, Aleksandrs Ovečkins, Stīvenss Stemkoss un Pernels Karls Subans.

Formāts «trīs pret trīs» pirmo reizi NHL Visu Zvaigžņu spēlē tika ieviests 2016.gadā Nešvilā, kad uzvarēja Klusā okeāna divīzijas komanda, bet pērn Losandželosā panākumu svinēja Metropoles divīzijas zvaigznes.

2015.gada NHL Visu zvaigžņu spēles balsojumā, pateicoties Latvijas hokeja līdzjutēju aktivitātei, pārliecinoši uzvarēja Bufalo «Sabres» komandu pārstāvošais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons. Pirms tam kāds no Latvijas hokejistiem NHL Visu zvaigžņu spēlē bija piedalījies 2003.gadā, kad to septīto reizi darīja Sandis Ozoliņš. Tāpat divas reizes šajā mačā piedalījies Artūrs Irbe.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu