Pasaules mazākā muša nosaukta Arnolda Švarcenegera vārdā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaulē mazāko mušu suga savu dūšīgo kāju dēļ nodēvēta aktiera un politiķa Arnolda Švarcenegera vārdā, vēsta ārvalstu mediji.

Jaunatklātā muša, kuras pilnais nosaukums ir megapropodiphora arnoldi, ir mazāka par pusmilimetru un pagodinājumu saukties par 70 gadus veco Švarcenegeru ieguvusi savu salīdzinoši milzīgo priekškāju dēļ.

Pētījums (Angļu val., 1,3 Mb, pdf)

Foto: Brian V. Brown

Sīko mušu suga tika atklāta Brazīlijas džungļos. Tā ir parazītiska muša, kura savas oliņas dēj skudrās un termītos, kas vēlāk tiek burtiski izēsti no iekšpuses.

Pētījums (Angļu val.)

«Tikko es ieraudzīju mušas relatīvi milzīgās priekškājas, es zināju, ka tā man jānodēvē par Arnoldu. Viņš ir ne vien kultūras ikona, bet arī nozīmīga politiska persona. Jaunībā, izlasot Arnolda autobiogrāfiju, es pamatīgi iedvesmojos,» atklāja pētnieks Braiens Brauns (Brian Brown).

Foto: AFP/Scanpix

Šī mušu suga pārspēj iepriekšējo rekordisti, kas 2012. gadā tika atklāta Taizemē. Tās pārstāvji bija vien nedaudz lielāki par šīs sugas mušām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu