Afleka brālis atsakās no balvas pasniegšanas «Oskaru» ceremonijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Amerikāņu aktieris Keisijs Afleks, kurš iepriekš saskāries ar pārmetumiem par seksuālu uzmākšanos, nolēmis nepasniegt «Oskaru» labākās aktrises kategorijā šā gada ceremonijā, ceturtdien apstiprināja viņa reklāmaģente.

Aktierim atbilstoši ASV Kinoakadēmijas tradīcijai vajadzēja pasniegt balvu labākajai aktrisei, jo viņš pērn ieguva balvu kategorijā «Labākais aktieris» par lomu filmā «Manchester by the Sea».

«Es varu apstiprināt, ka viņš šogad «Oskarus» neapmeklēs,» pavēstīja aktiera reklāmaģente Mara Buksbauma.

Afleka lēmumu jau apsveikusi Kinoakadēmija.

«Mēs novērtējam lēmumu koncentrēties uz šovu un šogad paveikto dižo darbu,» paziņoja Kinoakadēmijas pārstāvis.

Afleka ierašanās ceremonijā būtu problemātiska, ņemot vērā pēc ietekmīgā Holivudas producenta Hārvija Vainstīna vainošanas seksuālā varmācībā aizsākušās kustības «#MeToo» centienus vērst uzmanību uz šāda veida nodarījumiem.

Divas sievietes, kuras ar Afleku kopā strādāja filmas «I'm Still Here» uzņemšanā, 2010. gadā iesniedza tiesā prasību pret aktieri.

Afleks, kurš ir noliedzis izteiktās apsūdzības, esot ārpus tiesas panācis izlīgumu par nekonkretizētu summu, vēstīja žurnāls «People Magazine».

ASV Kinoakadēmijas 90. ikgadējā «Oskara» balvu pasniegšanas ceremonija notiks 4. martā Losandželosā, un tā būs pirmā pēc Holivudu satricinājušā seksuālās varmācības skandāla izcelšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu