Brigmanis atkārtoti apliecina, ka ZZS neveidos valdību kopā ar «Saskaņu»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pēc rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām noteikti neveidos valdību kopā ar «Saskaņu», šorīt intervijā Latvijas Televīzijai atkārtoti apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Viņš, pēc paša teiktā, citēja politiķa Edgara Jaunupa savulaik pausto, ka «Brigmanis ir daudz nacionālāks cilvēks par dažu labu citu, un viņš nekad nepieļaus, lai šāda lieta būtu».

Tas, ka ZZS atsevišķos Saeimas balsojumos ir paudusi vienādu nostāju ar «Saskaņu», vēl nenozīmē, ka šie abi politiskie spēki varēs darboties vienā valdībā. «Tā nebūs. Mēs koalīciju ar viņiem [»Saskaņu«] neveidosim,» uzsvēra Brigmanis.

Kā ziņots, vēl pagājušajā nedēļā, pateicoties ZZS un «Saskaņas» balsīm, «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājas krēslā izdevās palikt Ingunai Sudrabai, lai gan viņas atsaukšanu no šī amata bija rosinājuši ZZS koalīcijas partneri no «Vienotības» un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcijām.

Pagājušā gada novembrī Jaunups intervijā aģentūrai LETA teica, ka katrs cilvēks, kurš kaut ko zina par Latvijas politiku, saprot, ka «dabūt cauri lēmumu iet koalīcijā ar «Saskaņu» ZZS ir tikpat neiespējami kā nacionālajā apvienībā». «Vidējais ZZS deputāts Saeimā ir tik nacionāls, ka būtībā neatšķiras no «tēvzemiešiem«. Aivars Lembergs (»Latvijai un Ventspilij«), iespējams, gribētu tādu koalīciju, bet viņam jau sen nav tik lielas ietekmes ZZS, lai noteiktu, ar ko viņi ies koalīcijā,» uzskata Jaunups.

Politiķis pauda pārliecību, ka Brigmanis nekad nepiekristu iet koalīcijā ar «Saskaņu», jo viņš ir «jau cilvēks gados un domā, kā noslēgt savu politisko karjeru». Neskatoties uz savu kādreizējo padomju darba pieredzi, pēdējos 20 gados Brigmanis ir būvējis savu tēlu kā ļoti nacionāls politiķis, pauda Jaunups.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu