Tapusi Jāņa Vimbas diplomdarba izrāde Jasmīna Rezā «Art»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē tapusi Jāņa Vimbas diplomdarba izrāde Jasmīna Rezā «Art». Pirmizrāde 25. janvārī, informē Līga Rimšēviča, NT Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja.

Draudzība. Mīlestība. Humors. Māksla. Smalka, cilvēku pētoša luga par trīs draugu attiecībām ar mākslu, sievietēm un citam ar citu, kurā pēc ilgāka pārtraukuma kā draugi satiksies trīs kursabiedri - Ainārs Ančevskis, Mārtiņš Egliens un Egils Melbārdis.

Par lugas izvēli Jānis Vimba stāsta: «Jau pirms režijas maģistrantūras lasīju dažādas lugas, lai saprastu, vai lasot redzu un jūtu, kā tās iestudēt. Starp trim četrām spēcīgām idejām nolēmu, ka Rezā «Māksla» varētu būt tas, ar ko es gribētu pacīnīties. Protams, visi darbi, kas mani uzrunā, kaut kādā ziņā ir personīgi. Jebkuram režisoram tā vajadzētu būt. Mani uzrunāja draudzības tēma. 15 gadu trīs cilvēki uztver cits citu par labākajiem draugiem - tas ir personīgi. Man arī laiku pa laikam rodas jautājums, vai tie draugi, kas man ir draugi, patiešām ir draugi. Un otrādi - vai tie, kas nav draugi, ir mani nedraugi. Cik ļoti mēs, draudzējoties jau kopš pamatskolas, cits citu saprotam.»

Izrādē piedalās viena no Latvijas labākajām bundziniecēm Nellija Bubujanca.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu