Laikapstākļu dēļ izpalikusi Davosā plānotā tikšanās starp Kučinski un «Telia» vadību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Trešdien, 24.janvārī, Davosā plānotā tikšanās starp Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un Skandināvijas telekomunikāciju uzņēmuma «Telia Company» («Telia») prezidentu un izpilddirektoru Johanu Dennelindu nav notikusi, informēja «Telia» preses dienestā.

Tikšanās atcelta, jo slikto laikapstākļu dēļ nācās ieviest izmaiņas loģistikā.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka «Telia» turpinās regulāro dialogu ar Latvijas valdību, tajā skaitā augstākajā līmenī, kolīdz radīsies tādas iespējas, taču tuvākajā laikā tikšanās starp premjeru un «Telia» pārstāvjiem nav paredzēta.

Kučinskis iepriekš pauda, ka tiekoties ar telekomunikāciju uzņēmuma «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) un «Lattelecom» līdzīpašnieka «Telia» vadību Davosā cer atrisināt jautājumus par abu Latvijas uzņēmumu tālāko attīstību.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka valdība pērn novembra sākumā nolēma neatbalstīt LMT un «Lattelecom» apvienošanu.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc lēmuma pieņemšanas žurnālistiem sacīja, ka Ministru kabinets pieņēmis politisku lēmumu pretēji Ekonomikas ministrijas piedāvātajam risinājumam - sākt sarunas ar partneri «Telia» par iespējamu abu uzņēmumu apvienošanu, valstij iegūstot 51% kapitāldaļu. «Visticamāk, viņi «Telia» meklēs risinājumus, lai izietu no šīs situācijas ārā, neizslēdzot arī iespēju, ka viņi varētu pārdot akcijas,» sacīja ministrs.

Viņš arī atzīmēja - gadījumā, ja valstij būs jālemj par pirmpirkuma tiesību izmantošanu uz «Telia» akcijām, valdība to vērtēs.

«Telia» iepriekš brīdināja Latvijas valdību, ka, neapvienojot LMT un «Lattelecom», varētu pārdot savas daļas šajos uzņēmumos.

Janvāra sākumā Ašeradens intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda cerību, ka tuvākajos mēnešos «Telia» sniegs atbildi par tālāko rīcību.

«Telia» grupas uzņēmumiem «Sonera Holding» un «Telia Company» pieder kopumā 49% LMT kapitāla daļu, bet Latvijas valstij LVRTC un PA personā - kopumā 28% daļu. Vēl 23% LMT daļu pieder «Telia» un Latvijas valsts kopīgi kontrolētajam uzņēmumam «Lattelecom».

Latvijas valstij Privatizācijas aģentūras personā pieder 51% «Lattelecom» kapitāla daļu, bet «Telia» grupas kompānijai «Tilts Communications» - 49%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu