Vai uzdrošinātos šķērsot? Galvu reibinošais Trifta tilts Alpos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

«The Trift Bridge» ir viens no garākajiem gājēju tiltiem Šveices Alpos. Tas ved pāri aizai un mūsdienās kļuvis par iecienītu tūristu galamērķi, dodoties pārgājienos pa kalniem.

Tā garums ir 170 metri, un tas atrodas 100 metru augstumā. Iekārtais tilts atrodas virs Trifta ledāja ezera netālu no Gadmenas apvidus Šveicē.

Vēl pirms vairākiem gadiem ceļotāji šo apvidu varēja šķērsot pa ledāja mēli, tomēr globālās sasilšanas dēļ Trifta ledājs sāka kust salīdzinoši strauji un tas vairs nebija iespējams.

2004. gadā pēc Nepālas tiltu parauga tika uzbūvēts pirmais gājēju tilts. Laika gaitā tas arvien vairāk piesaistīja tūristus, tāpēc 2009. gadā to aizstāja ar drošāku un vieglāk sasniedzamu tiltu.

Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no garākajiem un augstākajiem gājēju tiltiem Alpos. Lai to sasniegtu, interesentiem jābrauc ar gaisa vagoniņu un jādodas pa stāvām kalnu takām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu