Merkele pauž atbalstu spēcīgākai ES ārpolitikai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Savienībai (ES) ir jāveido spēcīgāka un vienotāka ārpolitika, trešdien Pasaules Ekonomikas forumā Davosā paziņoja Vācijas kanclere Angela Merkele.

«Mums ir jāuzņemas vairāk atbildības, mūsu virziens mums ir jāņem pašu rokās,» ikgadējā politikas un biznesa līderu sanāksmē Šveicē sacīja kanclere.

Attiecībā uz tādām problēmām kā džihādistu grupējuma «Islāma valsts» draudi, Āfrikas krīzes un Sīrijas karš ES ir bijusi pārāk svārstīga, atzina Merkele.

Vienlaikus Merkele brīdināja, ka ES nevajadzētu sevi norobežot no migrācijas.

«Kopš Romas impērijas, kopš Ķīnas mūra laikiem mēs zinām, ka tikai ar noslēgšanos vien nebūs līdzēts,» pavēstīja kanclere, vienlaikus aizstāvot starptautisko sadarbību, attīstību un starptautisko līgumu ievērošanu.

Netieši vēršoties pret ASV prezidenta Donalda Trampa tirdzniecības izolacionisma politiku, Merkele sacīja: «Protekcionisms nav atbilde.»

Valstīm, kas sūrojas par netaisnīgām tirdzniecības attiecībām, būtu jātiecas pēc daudzpusējiem, nevis vienpusējiem risinājumiem, viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu