Asinsdonoru centrs aicina atsaukties vairāku asinsgrupu donorus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Pēc intensīvas ārstniecības iestāžu asins pieprasījuma nodrošināšanas Valsts asinsdonoru centra (VADC) asins krājumā nepieciešams papildinājums, tāpēc centrs aicina atsaukties vairāku asinsgrupu donorus, informēja VADC pārstāvis Jānis Vecvagars.

VADC gaida visu asinsgrupu donorus, taču īpaši nepieciešamas 0 un A rēzus pozitīvās, kā arī 0, A un B rēzus negatīvās asinis.

Vecvagars uzsver, ka ārstniecības iestāžu pieprasījums nav mazinājies, tāpēc, lai nodrošinātu asins krājumu, nepieciešams donoru atbalsts.

Šodien līdz plkst.16.30 asinis var ziedot VADC Sēlpils ielā 9 un Asins sagatavošanas nodaļās to darbalaikā Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Valmierā un Rēzeknē. Rīt, 25. janvārī, VADC rīko telpu izbraukumus Kalsnavā un Salacgrīvā.

Jau vēstīts, ka aukstā laika dēļ atcelti visi mobilā autobusa izbraukumi, tāpēc šobrīd īpaši nepieciešams uzņēmumu atbalsts, rīkojot Donoru dienas savos uzņēmumos vai biroju kompleksos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu