Divi «Pussy Riot» dalībnieki meklē patvērumu Zviedrijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Divi krievu pankroka grupas «Pussy Riot» dalībnieki pieteikušies patvēruma meklētāju statusam Zviedrijā, vēsta portāls «The Local». Par to mūziķi paziņojuši intervijā Zviedrijas televīzijas kanālam SVT.

Lusine Džaņana un Aleksejs Knedļakovskis ar dēlu dzīvo patvēruma meklētājiem paredzētā mājā Lindesberjā, kur gaida lēmumu par statusa piešķiršanu.

Pāris Zviedrijā uzturas desmit mēnešus un saka, ka cerot uz drīzu patvēruma meklētāju statusa iegūšanu, jo Krievijā viņi tiekot vajāti.

Džanjana un Knedljakovskis 2014.gadā piedalījās protestos Sočos, kur viņi kopā ar «Pussy Riot» dalībniecēm saskārās ar asu policijas pretreakciju. Tobrīd «Pussy Riot» bija tikko nākusi klajā ar dziesmu «Putin Will Teach You to Love the Motherland».

Džaņana vēlāk zaudēja savu darbu Krasnodaras Universitātē un apgalvo, ka viņai un viņas partnerim draudēts ar fizisku izrēķināšanos.

«Pussy Riot» piesaistīja pasaules uzmanību 2012.gadā ar uzstāšanos baznīcā, kurā tika kritizēts Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Grupas dalībnieces notiesāja par «reliģiska naida motivētu huligānismu».

Kopš tā laika grupa «Pussy Riot» veikusi jaunas akcijas un izdevusi dziesmas, kas ir kritiskas pret Krievijas valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu