Top10: skatītākie pašmāju oriģinālmūzikas klipi «Youtube»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Citus gadus esam pievērsušies video vietnē «Youtube» pieejamo pašmāju mūziķu video skatījumiem, neatkarīgi no tā, vai dziesma ir pašu autoru sacerēta vai kaverversija, bet šoreiz apkoposim tikai oriģinālmūzikas panākumus. Tāpēc topā neatradīsiet nedz pašmāju čellu grupas «Melo-M» kaverversiju zviedru grupas «Europe» dziesmai «The Final Countdown», Lauras Lāces dažādu klasiskās mūzikas skaņdarbu spēli ar elektrisko ģitāru («Canon Rock» 38 miljoni skatījumu). Ārpus šā topa atstāsim arī elektroniskās deju mūzikas komponistu Tomu Burkovski, kura pseidonīms ir Tobu, jo pretējā gadījumā viss tops būtu jāveido no viņa instrumentālajām kompozīcijām. Viņš ir absolūts līderis - kompozīcija «Hope» ir skatīta gandrīz 95 miljonus reižu. Lūk, top 10. Dati apkopoti 2018. gada 24. janvārī.

 
Foto: kadrs no video

10. vieta 4 835 742 skatījumi

Kā zināms, joku grupas «Bermudu divstūris» sastāvā darbojas grupas «Musiqq» puiši, kas paslēpušies aiz segvārdiem Biceps un Triceps. Šī ir viena no divām projekta dziesmām šajā top10.

 
Foto: kadrs no video

9. vieta - 5 204 619 skatījumi

Rassell & Sabīne Berezina «Dzīvo brīvi». Bijušais grupas «Device» reperis un producents Rasels (Rassell) jeb īstajā vārdā Ruslans Kuksinovičs veiksmīgi sadziedājies arī ar «OKartes skatuves» dalībnieci Sabīni Berezinu.

 
Foto: kadrs no video

8. vieta - 5 510 693 skatījumi

Intars Busulis pēdējos gados arvien lielāku popularitāti guvis Krievijā, un durvis uz šo lielo mūzikas tirgu viņam atvērusi piedalīšanās TV šovā «Голос», kurā viņš veiksmīgi startējis. Tieši šajā šovā izpildītā 80. gados populārā R. Paula dziesma «Я тебя рисую» («Es tevi zīmēju»), kurai teksta autors ir Andrejs Dementjevs un kuru savulaik dziedāja igaunis Jāks Joala, sasniegusi 5,5 miljonus skatījumu.

 
Foto: kadrs no video

7. vieta - 5 915 454 skatījumi

Arī «Prāta vētra» jeb «Brainstorm» guvusi ievērību Krievijā. Tas jelgavniekiem izdevies ar 80. gados populārās grupas «Альянс» dziesmas «На заре» («Rītausmā») versiju, kurai tekstu jaunu sacerējis Jevgeņijs Griškovecs. Tātad tikai daļēji šo dziesmu var uzskatīt par kaverversiju.

 
Foto: kadrs no video

6. vieta - 5 963 091 skatījums

Prāta Vētras un Musiqq «Debesis iekrita tevī» - viena no pēdējo gadu populārākajām dziesmām Latvijā. To rāda arī statistika. Pirms gada dziesma atradās ārpus top10, bet šogad jau 6. vieta.

 
Foto: kadrs no video

5. vieta - vairākas Laura Reinika dziesmas. Liepa Mondeikaite «Apkabink Dar» 6 709 799 skatījumi

Lauris Reiniks šajā top10 būtu iekļuvis uzreiz ar vairākām dziesmām. Tomēr, lai sniegtu plašāku ieskatu, nolēmām Reinika dziesmas apkopot vienā topa vietā. Līdere ar vairāk nekā 6,7 miljoniem skatījumu ir Reinika un lietuviešu dziedātājas Liepas Mondeikaites lietuviešu versija dziesmai «Es esmu tev dzīslās» («Apkabink Dar»)

Lauris Reiniks «Širdis Sudegus Tyliai» 6 462 987

Lauris Reiniks «Aš Bėgu» 5 709 931

Lauris Reiniks & Monika «Pasaka» 5 100 638

Lauris Reiniks «Es skrienu» 3 479 488

 
Foto: kadrs no video

4. vieta - 7 282 572 skatījumi

Pirms astoņiem gadiem «Abrakadabra» kļuva par pašmāju popmūzikas lielāko sensāciju. Dziesma tika izdota 2009. gada rudenī un sekoja Marata Ogļezņeva («Device» dalībnieks) un Emīla Balcera (daudzu un dažādu Latvijas un arī starptautisko jauno izpildītāju konkursu laureāts) debijas singlam «Klimata kontrole». Taču jau kādu laiku «Abrakadabra» panākumus aizēnojusi dziesma «Sekundes». Vispār puišiem ir vismaz desmit dziesmas, kurām skatījumi «Youtube» pārsniedz miljonu.

 
Foto: kadrs no video

3. vieta 7 595 935 skatījumi

«Ballējam, neguļam» skan katrā ballītē. Kopumā 17 (!) «Bermudu divstūra» skaņdarbi «Youtube» pārsnieguši miljons skatījumu robežu.

 
Foto: kadrs no video

2. vieta - 10 212 783 skatījumi

Renāra Kaupera «Joka pēc alfabēts» noteikti skan katrā ģimenē, kurā aug bērni. Starp citu, nule tapusi dziesmas angliskā versija.

 
Foto: kadrs no video

1. vieta - 11 973 656 skatījumi

«Musiqq» dziesma «Страна без названия» («Valsts bez nosaukuma») sākotnēji orientēta uz Krievijas un Baltijas mūzikas tirgu. Kā viesmūziķis dziesmā dzirdams Liepājas reperis Džakomo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu