Sobčaka savākusi nepieciešamo parakstu skaitu, lai reģistrētos prezidenta vēlēšanām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas televīzijas personība Ksenija Sobčaka savākusi 100 000 parakstu, kas nepieciešami, lai formāli reģistrētu savu kandidatūru martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās, vēsta medijs RFE/RL.

Sobčakas kampaņa pirmdien paziņoja, ka brīvprātīgie darbinieki visā valstī savākuši nepieciešamo parakstu skaitu. Taču kampaņa gatavojas savākt vismaz 120 000 parakstu pirms iesniegšanas Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Komisija pārbaudīs parakstus.

18.marta vēlēšanās uz pārvēlēšanu ceturtajā termiņā pretendēs pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins, par kura gaidāmo uzvaru šaubās tikai retais.

Opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam aizliegts piedalīties vēlēšanās, jo viņam ir krimināla sodāmība. Navaļnijs gan uzstāj, ka pret viņu ierosinātā lieta un tai sekojošā apsūdzība bija politiski motivētas.

Navaļnijs gaidāmās vēlēšanas nodēvējis par «Putina pārvēlēšanu» un aicinājis savus sekotājus balsojumu boikotēt.

Ksenija Sobčaka, kura ir Putina mentora un bijušā Sanktpēterburgas mēra Anatolija Sobčaka meita, sevi pozicionē kā opozīcijas kandidāti. Taču Kremļa kritiķi norāda, ka viņa un lielākā daļa potenciālo prezidenta amata kandidātu esot vien butaforijas, ar kuru palīdzību radīt iespaidu, ka Putinam šajās vēlēšanās ir sāncenši.

Par kandidēšanu vēlēšanās paziņojušas tādas personības kā nacionālists Vladimirs Žirinovskis, liberālis Grigorijs Javlinskis un komunistu partijas kandidāts Pāvels Gruģiņins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu