5 padomi dzīvniekmīļiem - kā atbrīvot apģērbu un māju no spalvām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Ar šo problēmu būs saskāries gandrīz ikviens dzīvniekmīlis - cik ļoti mīlam savus uzticamos suņus un kaķus, tik ļoti nīstam viņu atstātās spalvas gandrīz it visur. Ja no gludām virsmām tās vēl ir salīdzinoši viegli noslaucīt, tad ar apģērbu un paklāju ir nedaudz sarežģītāk. Piedāvājam piecus veidus, kā atbrīvoties no dzīvnieku atstātajām spalvām, ja rullītis to noņemšanai nav pa rokai vai spalvu uz virsmas ir pārāk daudz, ziņo wikihow.com.

 
Foto: Depositphotos.com

Mitras rokas

Ja pa rokai nav rullīša spalvu noņemšanai, spalvas, kas atrodas uz apģērba, viegli notīrīt ar ūdenī samērcētu roku. Vienkārši noslauki tās, glaudot no augšas uz leju. Spalvas, uzsūcot mitrumu no rokas, savelsies kamolā. Šo procesu var atkārtot, kamēr ir iegūts vēlamais efekts.

 
Foto: Depositphotos.com

Mitrs sūklis

Ūdenī nedaudz samitrini tīru, gludu sūklīti; ja tīri apģērbu, tad process ir līdzīgs, kā tīrot ar roku; ja tīri, piemēram, paklāju, to paberzē turpu – šurpu, līdz spalvas savelsies kamolā. Paklāju gan ieteicams pirms tam izsūkt, kā arī šī metode būs derīga tikai īsa uzkārsuma paklājiem.

 
Foto: Depositphotos.com

Līmlente

Lai tiktu vaļā no spalvām, izmanto līmlenti. Aptin to ap roku (ar lipīgo daļu uz āru) un veiklām kustībām spied roku pie spalvu noklātās virsmas, tad atrauj. Šādi pie līmlentes pielips visas spalvas.

 
Foto: Depositphotos.com

Gumijas cimdi

Izmanto lateksa vai gumijas cimdus. Uzvelc tos, tad paberzē virsmu, kur pielipušas dzīvnieku spalvas. Statiskās elektrības dēļ spalvas pielips pie cimda. Lielākai efektivitātei cimdus vari samitrināt ar ūdeni.

 
Foto: Depositphotos.com

Apavi ar gumijas zoli

Lai iztīrītu paklāju no spalvām, izmanto apavus ar tīru gumijas zoli, piemēram sporta. Uzvelc kājās un pārvietojies pa paklāju vienā virzienā, velkot pēdas pa zemi. Šādi spalvas savelsies kamolos, atliek vien salasīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu